Educație

Liceul Tehnic Buzău, premiat pentru proiecte europene „exemple de bună practică”

Liceul Tehnic Buzău a fost premiat pentru contribuția adusă la transformarea, prin învățare, a oamenilor și a comunităților. Premierea a avut loc pentru două proiecte ale Liceului Tehnic, care  au fost declarate „exemple de bună practică” de către Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale (ANPCDEFP).

Astfel, în data de 27octombrie, ANPCDEFP a decis recompensarea proiectului „Studiem si ne formăm împreună pentru o practică mai bună”, accesat și implementat de Liceul Tehnic având partener economic „S.C. Moara Drăgăicilor SRL” și partener gazdă „Escola Profissional de Turismo da Madeira”.

În data de 30 octombrie ANPCDEFP a decis recompensarea proiectului „MOBILITATE VET ÎN PORTUGALIA”, prin care 90 de elevi ai Liceului Tehnic Buzău au efectuat un stagiu de pregătire practică la firme de profil din Portugalia (Madeira și Barcelos).

Primul proiect a fost apreciat ca exemplu de bună practică în cadrul PROGRAMULUI DE EDUCAȚIE, BURSE, UCENICIE ȘI ANTREPRENORIATUL TINERILOR ÎN ROMÂNIA FINANȚAT PRIN GRANTURILE SEE (ESAYEP) 2014-2021, iar al doilea în cadrul programului Erasmus+ mobilități VET pentru elevi și staff.

Coordonatorii acestor proiecte au primit invitația de a prezenta proiectele în cadrul evenimentului anual al ANPCDEFP Conferința națională „Învață și dă mai departe”, a cărui temă centrală a fost anul acesta ”Experiențe”, care a avut loc vineri 10 noiembrie, în Aula Magna a Universității Naționale de Știință și Tehnologie Politehnica București cu participarea Ministrului Educației  Ligia Deca, a conducerii ANPCDEFP și a multor invitați din țară.

După prezentările proiectelor declarate „exemplu de bună practică” a urmat „Gala Experiențelor Europene” în care au fost premiate mai multe organizații și instituții din țară printre care și Liceul Tahnic din Buzău.

„Am trăit aceste momente cu puternică încărcătură emoțională fiind cea mai importantă recunoaștere oficială a rezultatelor proiectelor europene implementate de Liceul Tehnic Buzău în ultimii ani. Ne-am bucurat să vedem că ultimele DOUĂ proiecte finalizate ale Liceului Tehnic Buzău au fost considerate <exemple de bună practică> și au fost prezentate la cel mai important eveniment anual al ANPCDEFP”, spune directorul adjunct Robert Harabagiu.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker