Politic

FOTO – VIDEO / Ciolacu a luat prânzul cu cancelarul Germaniei, susţinător al aderării României la Schengen

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, sâmbătă, că România are în cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, un prieten şi un susţinător al aderării ţării noastre la spaţiul Schengen. Şeful Guvernului a postat în social media imagini luând prânzul cu oficialul german.

„România are în cancelarul Germaniei un prieten şi un susţinător în aderarea ţării noastre la spaţiul Schengen. Suntem încrezători că împreună cu Germania putem construi o Europă mai puternică, unită şi corectă”, a scris Marcel Ciolacu, sâmbătă pe reţeaua X, fostă Twitter.

Pe Facebook, Ciolacu a scris că a luat prânzul cu Scholz şi că a discutat cu premierul german despre provocările economice, sociale și geopolitice cu care se confruntă întreaga Europă. „Un prânz social-democrat între doi prieteni, cu aceleași gânduri pentru Europa! Am vorbit cu Olaf Scholz despre provocările economice, sociale și geopolitice cu care se confruntă întreaga Europă, despre dinamizarea relației noastre bilaterale și despre aderarea României la spațiul Schengen. I-am mulțumit pentru sprijinul constant al Germaniei în dorința noastră legitimă de a fi parte a acestui spațiu! A friend in need, is a friend indeed!”, a notat Marcel Ciolacu.

Articole similare