Actualitate

Liceul Tehnic Buzău își dăruiește ziua de naștere Fundației Comunitare Buzău

Liceul Tehnic Buzău a aniversat 50 de ani de la înființare, iar colectivul de cadre didactice și elevii au decis să doneze ziua de naștere Fundației Comunitare Buzău. Alegerea nu este întâmplătoare. Această decizie, spun cadrele didactice de aici, a venit natural din dorința de a răsplăti comunitatea buzoiană pentru că a fost alături de liceu, l-a susținut și s-a implicat ori de câte ori a avut nevoie. „Fundația Comunitară a devenit firesc partenerul de care aveam nevoie, pentru că a dovedit în nenumărate rânduri că sprijină inițiativele de bine din județul nostru”, transmite conducerea liceului buzoian.

Liceul Tehnic Buzău a început procesul de modernizare încă din 2007, o dată cu intrarea României în Uniunea Europeană, când a început să acceseze fonduri europene în cadrul programelor destinate unităților de învățământ: LLP, Comenius, Leonardo da Vinci, care mai târziu s-au transformat în Erasmus și Erasmus+.

Astfel, cadrele didactice au profitat de specializările oferite în afara țării, elevii de experiența parteneriatelor școlare, dar și de efectuarea stagiului de pregătire practică în Portugalia. Proiectele de tip VET, cu un buget mult mai genoros decât parteneriatele au pus pe hartă Liceul Tehnic la nivel național, în acest moment se poate lăuda cu performanța de a fi liceul care are cei mai mulți elevi trimiși la practică prin intermediul proiectelor europene- peste 700 cu bani de buzunar, transport, cazare și masă asigurată.

Parteneriatele școlare implementate de-a lungul timpului le-au oferit elevilor și cadrelor didactice oportunitatea de a-și dezvolta abilitățile lingvistice, cunoștințe în diverse domenii- ținte ale Uniunii Europene în domeniul educației precum-  protecția mediului și dezvoltarea unor device-uri prietenoase cu mediul, siguranța școlară și combaterea fenomenului bullying-ului, dezvoltarea unor concepte precum educația regională și păstrarea tradițiilor și obiceiurilor.

Acum Liceul Tehnic Buzău se mândrește și cu absolvenți care au ajuns în posturi cheie, dar și cu adevărați profesioniști, astfel ne-au trecut prin mâini elevi care astăzi sunt ingineri, profesori, inspectori școlari, lucrează în aparatul administrativ sau în companii multinaționale în posturi cheie.

Mai multe informații despre această decizie a liceului buzoian și despre posibilitatea de a susține acest demers prin donații aflați AICI.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker