Educație

Liceul Sportiv, câștigător în concursul național de prevenire a fenomenul bullying

Liceul cu Program Sportiv „Iolanda Balaș Soter” și Liceul de Artă „Margareta Sterian” au participat cu succes la competiția națională „Școli fără bullying”, concurs dedicat instituțiilor de învățământ din țară care desfășoară programe și proiecte care au ca obiectiv dezvoltarea unor mecanisme de prevenție și intervenție legate de fenomenul bullying.

Concursul a fost inițiat de organizația Salvați Copiii care  a propus școlilor din țară să trimită aplicații în care să arate modul în care abordează acest fenomen.

Dintre toate aplicațiile trimise din toată țara, cea a Liceului cu Program Sportiv din municipiul Buzău s-a detașat și a câștigat mult râvnitul premiu I.

Pentru acest premiu, elevii au primit drept recompensă  un spațiu destinat elevilor în incinta școlii, „Safe Corner”, dotat cu board games, materiale educaționale, pufuri, cărți. De asemenea,  trei elevi vor putea participa la Tabăra Sănătății organizată în perioada august – septembrie.

„Suntem foarte mândri de performanța lor și încântați de amploarea pe care proiectul Comunitatea Stării de Bine a câștigat-o în puținele luni de la inițiere. Este meritul școlilor care au depus efort pentru a aduce rezultate de excepție”, spune consilierul Anca Fotin, coordonatoarea proiectului.

 

Articole similare