Politic

Liberalii buzoieni, trataţi cu spatele. Şi de Orban, şi de Cîţu

Niciunul dintre cei doi candidaţi la funcţia de preşedinte al Partidului Naţional Liberal – preşedintele en-titre Ludovic Orban, preşedinte al Camerei Deputaţilor, şi premierul Florin Cîţu – nu vor veni la Buzău, aşa cum a promis fiecare în parte, să îşi prezinte moţiunile pe care le vor susţine la Congresul din 25 septembrie. Aceasta în ciuda unor promisiuni ferme ale ambilor candidaţi, care, de fapt, ar putea obţine voturi de la organizaţia buzoiană, dat fiind că PNL Buzău este divizată din acest punct de vedere. Dacă liderul jude­ţean, deputatul Gabriel Avrămescu, susţine că organizaţia pe care o conduce îşi va da votul premierului Cîţu, preşedintele pe municipiu, senatorul Vlad Pufu, s-a declarat susţinător al lui Orban, bazând-se, cu siguranţă, pe sprijinul mai multor colegi liberali din judeţ.

Cu toate acestea, preşe­­dintele PNL, Ludovic Orban, care a promis că va merge în organizaţiile din întreaga ţară pentru a discuta cu fiecare delegat la Congres în parte, a preferat să trimită la Buzău un grup de emisari, care să pre­zinte în locul său moţiunea ,,PNL – Forţa Dreptei”, care a şi fost discutată marţi, în şedinţa Colegiului Director Jude­ţean. Aşadar, luni au fost la Buzău deputaţii Rodica-Luminiţa Barcari, Antonel Tănase, Ionel Dancă, Alexandru Popa, George Ionescu şi Claudiu-Martin Chira, care  s-au transformat în purtători de cuvânt al preşedintelui Partidului Naţional Liberal. ,,Evident că trăim în demo­craţie. Şi evident că democraţia se aplică oriunde, în orice structură social-politică, deci şi într-un partid. În acest context, mâine (marţi, n.r.), în cadrul CDJ vor fi dezbătute ambele moţiuni ale candidaţilor, însoţite de argumente, de întrebări şi de răspunsuri. Astfel, filiala Buzău va supune votului în CDJ opţiunea finală, aceea pentru candidatul alături de care, oficial, PNL Buzău va merge la alegerile de la Congresul din 25 septembrie”, au scris liberalii buzoieni pe pagina oficială de Facebook a PNL Buzău.

Postare din care reiese cu claritate că o vizită a premierului Cîţu va fi caducă. Aceasta după ce Florin Cîţu îşi anunţase prezenţa la Buzău joi, 8 septembrie, însă a obosit şi   şi-a întrerupt traseul la Ploieşti. Probabil şi pentru că se grăbea să se reîntoarcă în Capitală, la şedinţa de guvern în cadrul căreia au fost demişi prefecţii şi subprefecţii numiţi de foştii parteneri de coaliţie, USR-PLUS.

Susţinător al premierului, deputatul Gabriel Avră­mescu, liderul organizaţiei judeţene liberale, declara pentru Şan­saNews că îl aşteaptă pe Florin Cîţu la Buzău: ,,Aştept confirmări şi din partea echipei premierului, pentru a prezenta ambele moţiuni. Timpul e foarte scurt. Noi avem sâm­bătă un Consiliu Naţional, apoi, cealaltă săptămână, va fi Congresul. Dar ideea este că noi încercăm să nu mai ocupe agenda publică alege­rile din PNL pentru că nu asta trebuie să fie preocuparea celor din PNL, ci guvernarea!”.

Se vede însă că organizaţia liberală buzoiană prezintă un interes minim în economia voturilor pe care mizează fiecare dintre cei doi candidaţi; mai mult, este foarte probabil ca atât Orban, cât şi Cîţu, să se aştepte la trădări de ultimă oră din partea delegaţiei buzoiene, şi, din acest motiv, să considere că nu are rost să îşi răcească gurile de pomană în încercarea de a-şi atrage cât mai mulţi susţinători de la Buzău.

Articole similare