Actualitate

COVID-19 / Două decese și creștere semnificativă a numărului de infecții la Buzău

Numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus continuă să crească exponențial la Buzău. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 45 de cazuri noi, conform datelor Direcției de Sănătate Publică. Dintre aceștia, trei pacienți au fost testați în laboratoare private și în unități sanitare din alte județe. Pacienții au vârste cuprinse între 7 și 83 de ani. În ultimele 24 de ore au fost testați 234 de buzoieni.

De asemenea, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate și două decese. Este vorba despre un pacient în vârstă de 79 de ani din Blăjani, testat și confirmat cu Sars-Cov-2 pe baza unui test antigen efectuat de către un echipaj al SAJ Buzău pe 7 septembrie. A fost internat la SJU Buzău de unde a fost transferat la Spitalul Sfântul Ioan din București pe secția ATI în stare gravă, iar pe 11 septembrie a decedat. Acesta suferea de hipertensiune arterială, sechele de infarct miocardic, bolală renală cronică gr IV- acutizată, insuficiență cardiacă.

În cazul celui de-al doilea deces este vorba despre un în vârstă de 68 de ani din Tisău, care s-a prezentat la camera de gardă a SJU Buzău cu simptomatologie respiratorie. A fost testat și confirmat cu Sars-Cov-2 în data de 31 august și internat pe secția ATI. Evoluția clinică a fost nefavorabilă iar în data de 14 septembrie pacientul a decedat. Acesta suferea de diabet zaharat tip II, hipertensiune arterială, boala coronariană ischemică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare