luni, 01 martie 2021

Liber la vaccin anti-COVID în etapa a doua pentru o nouă categorie de persoane. Cine se poate vaccina din sportul buzoian

Guvernul a introdus ieri, pe lista populației care se poate vaccina anti-COVID în etapa a doua a campaniei naționale, o nouă categorie de persoane. Astfel, pe lângă populația cu grad de risc și cei care desfășoară activități în domenii esențiale, odată cu debutul etapei a doua a vaccinării anti-COVID se pot imuniza și sportivii din loturile naționale și olim­pice, cei calificați deja, individual, la Jocurile Olim­pice de la Tokyo, precum și membrii ai staffuri­lor tehnice ale acestora. „Mi­nisterul Tineretului și Sportului marchează o mare reușită și vine cu o veste bună, așteptată de toată lumea sportului românesc: sportivii din loturile naționale și olimpice, precum și cei calificați individual la Jocurile Olimpice de la Tokyo, dar și membrii staffului acestora, vor fi vaccinați în etapa a doua a campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, cea care include populația cu grad de risc și lucrătorii care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale. Această măsură a fost aprobată în cadrul ședinței de Guvern de astăzi (n.r., ieri) și vine ca urmare a necesității ca evenimentele sportive din acest an, cel mai important fiind reprezentat de Jocurile Olimpice, dar și pregătirea sportivilor în vederea participării la acestea, să se desfășoare cu riscuri minime, din punct de vedere al securității sa­nitare”, se specifică într-un comunicat al Ministerului Tineretului și Sportului. De măsura adoptată ieri de Guvern pot beneficia și sportivi buzoieni, componenți ai loturilor naționale, cu vârsta peste 16 ani, precum Marina Baboi, Ovidiu Ionescu, alți componenți ai secțiilor de atletism și tenis de masă, dar și cei de la modelism, karate, box de la SCM Gloria, modeliști de la CSM Buzău, dar și frații gemeni gimnaști Robert și Gabriel Burtănete, legitimați acum la Steaua București.

Și fotbalul solicită vaccinarea în etapa a doua. Când s-ar putea juca din nou cu spectatori în tribune  

Imunizarea cât mai ra­pidă este dorită și de cei care activează în fotbal. Secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, Justin Ștefan, a anunțat, potrivit ProSport, că instituția pe care o reprezintă a solicitat Guvernului ca toți cei din Liga 1 să fie vaccinați împotriva COVID-19.

„Nu putem vorbi acum de un pașaport de sănătate, dar e posibil să apară în viitor. Ne-ar interesa ca toți fotbaliștii, plus toți cei care participă la competiții de nivel profesionist, să fie și ei incluși în această fază de vaccinare. Nu există obligativitate, dar noi vom recomanda și, în măsura în care vom reuși să ne vaccinăm cu toții, vom putea deschide și cealaltă discuție: revenirea publicului pe stadioane. Nu pot să vă spun când exact, din iunie sau din iulie, dar trebuie să găsim soluții pentru întoarcerea fanilor în tri­bune. Încrederea în vaccin nu e una foarte ridicată, undeva la 50 – 60 la sută! Dar va crește…”, a mai spus oficialul LPF, potrivit acele­iași surse.

loading...
error: Content is protected !!