duminică, 07 martie 2021

Proiectul Mentorat pentru Succes, derulat alături de GRASP Milano, a ajuns la a doua ediție

Reprezentanții Colegiului Economic continuă și în anul școlar 2020-2021 proiectul „Mentorat pentru Succes” în colaborare cu GRASP Milano – Global Romanian Society of Young Professionals.

Mentorat pentru Succes („Mentorship for Success”) este un program organizat de GRASP Milano, ce oferă tinerilor cu potențial, români din Ro­mânia și din Italia, sprijin în formarea unei viziuni de succes și acces la resurse și informații cu privire la oportunitățile de studiu și carieră din România sau din străinătate.

Obiectivele programului sunt canalizarea energiilor mentoratului spre activități care au cele mai mari șanse de reușită, accelerarea procesului de introspecție și auto-cunoaș­tere pentru tineri și dezvoltarea capacității tine­rilor de a identifica singuri soluții și de a-și direcționa propria învățare.

Prima ediție a programului Mentorat pentru Succes s-a desfășurat în perioada februarie-mai 2020 și a inclus 14 perechi de mentori, elevi ce au parcurs împreună un minim de șase sesiuni de mentorat online. Transferul de cunoștințe și experiențe a ajutat la crearea unei conexiuni între profesioniști și elevi și a fost o ocazie excelentă pentru aceștia din urmă de a-și forma o atitudine încreză­toare față de viitorul lor profesional.

Cine sunt elevii participanți de anul acesta

Au fost selectați parti­cipanții de anul acesta, aceștia provenind de la licee din România (Buzău, Oradea, Galați) și din Italia (Milano, Udine, Pavia): Luca George Porumbiță, Mihaela ­Mi­nodora Rugină, Alexandra Burtanete, Georgiana Ba­dea, Raluca Palangă, Ro­bert Mihai, Petruț Zaharia, Vlad Ciochinică, Ana Maria Cosmina Dragomir, Alin Paul Petcu, Anca Georgiana Tudorache. Au fost selectați cinci elevi pentru a participa la sesiunile de dezvoltare personală susținute on line: Ana-Maria Petre, Diana Popină, Georgiana Tulin, Ștefan-Costin Băe­țelu, Mă­dălina-Cristina Negru.

„Ediția a II-a va avea loc în perioada februarie-mai 2021 și se va desfășura sub formă de discuții online între mentor și mentorat, abordând subiecte precum aspirațiile și pasiunile elevului, alegerea universității, studiul la o universitate de profil din România și/sau din străinătate, construirea unei cariere de succes etc. Principalul scop al programului este sprijinirea elevilor de liceu (din clasele a X-a și a XI-a) și de a stabili o legătură cu un Mentor ce a acumulat o experiență profesională la nivel internațional și care îi poate ajuta să își gestioneze propriul proces de învățare pentru a-și maximiza potențialul și abilitățile. De asemenea, mentorații vor lua parte la o serie de traininguri de dezvoltare personală și profesională oferite de GRASP Milano și partenerii organizației”, spune profesorul Cătălina Ileana Poștovei, de la Colegiu Economic Buzău.

loading...
error: Content is protected !!