Actualitate

Lecția primită de un tânăr din Săgeata, surprins de polițiști “zburând” cu mașina azi-noapte pe Bulevardul Unirii

Poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de supraveghere şi control al traficului rutier, precum şi de prevenire a accidentelor de circulaţie, marți fiind aplicate în total 131 de sancţiuni contravenţionale.

Pentru că nu au respectat regimul legal de viteză, 41 de conducători auto au fost sancţionaţi de poliţişti, iar 9 dintre ei au predat permisele pentru 90 de zile.

Cea mai mare viteză  în localitate- 114 km/h – a fost înregistrată în noaptea de 28/29 iulie, pe bulevardul Unirii, din municipiul Buzău, la volanul autoturismului fiind un tânăr de 22 de ani, din Săgeata. Pentru a înțelege riscurile vitezei excesive pe timp de noapte în localități, șoferul mult prea grăbit a fost lăsat pieton pentru următoarele 90 de zile. Tânărul are permis de conducere din 2016.

Poliţiştii au aplicat sancţiuni contravenţionale conducătorilor auto pentru oprirea sau staţionarea în zonele care afectează fluență traficului (8), pentru neutilizarea centurii de siguranţă (19), pentru conducerea autovehiculelor cu diferite defecţiuni tehnice (9), precum şi pentru alte abateri în trafic (33).

Alte 3 permise au fost reţinute pentru neacordarea priorității de trecere autovehiculelor ce rulau pe drumul prioritar şi pentru nerespectarea semnificaţiei culorii roşii a semaforului.

Pe lângă şoferii indisciplinaţi, poliţiştii rutieri au atenționat și 21 de pietoni care au periclitat siguranța traficului rutier și i-au consiliat cu privire la faptul că o conduită responsabilă în timpul deplasării pe drumurile publice le poate salva viața.

Tot în cursul zilei de ieri poliţiştii rutieri au întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” şi „refuzul sau sustragerea de la recoltarea de mostre biologice”. Dosarul penal a fost întocmit unui bărbat de 39 de ani, din Merei, care și-a condus autoturismul în localitatea de domiciliu, deşi nu era posesor de permis de conducere.

Având în vedere că în aceste zile meteorologii au anunțat valori caniculare ale temperaturii exterioare, poliţiştii rutieri recomandă șoferilor să evite deplasările cu maşina în intervalul orar 10.00 – 18.00:

“Poliţiştii Serviciului Poliţiei Rutiere din cadrul I.P.J. Buzău recomandă conducătorilor auto ca, în zilele caniculare, să îşi planifice pe cât posibil deplasările cu autovehiculul în afara intervalului orar 10.00 – 18.00 şi să protejeze de razele soarelui copiii şi persoanele de vârsta a treia aflaţi printre pasageri.

Totodată, aceştia recomandă ca posesorii de permis de conducere cu afecţiuni medicale (cardiovasculare, neurologice sau endocrine) să renunţe la conducerea autovehiculelor pe drumurile publice în intervalul orar menţionat.

În cazul în care autovehiculul a staţionat la soare, înainte de plecarea la drum, porniţi instalaţia de climatizare pentru realizarea unui confort termic necesar conducerii în siguranţă a unui autovehicul.

În cazul deplasărilor în intervalele de timp caniculare, se recomandă opririle dese în vederea repausului şi hidratării conducătorului de autovehicul, iar pe cât posibil staţionarea autovehiculul să fie efectuată în zone umbrite.

Înainte de plecarea la drum este necesară verificarea stării tehnice a autovehiculului şi, în special, a presiunii în pneuri, a gradului de uzură a acestora şi a racordurilor, precum şi verificarea instalaţiei de climatizare.â

De asemenea, poliţiştii rutieri recomandă conducătorilor auto să adapteze viteza autovehiculelor la condiţiile meteo-rutiere şi să păstreze o distanţă suficientă faţă de autovehiculul care circulă înainte, întrucât temperaturile mari înregistrate la nivelul părţii carosabile sunt factor determinant în scăderea aderenţei pneurilor şi implicit în creşterea spaţiului de frânare.

În cazul în care administratorul drumului public, împreună cu poliţia rutieră dispune parţial sau total restricţionarea traficului rutier pe anumite sectoare de drum, respectaţi în totalitate semnalele şi indicaţiile poliţiştilor de deviere a traficului rutier”.

  

 

 

Un comentariu

  1. Pt o astfel de faptă ar trebui lăsat fără permis minim 3 ani, că să conștientizeze ce a făcut. Plătește amenda și peste o lună dă iar testul și are iar permisul și viteză din nou…………!

Articole similare