Actualitate

Lecția dată de o femeie din Scorțoasa fiului său de 17 ani. De ce a ajuns acesta în arest

Un adolescent din Scorțoasa a ajuns în arest după ce a tâlhărit un bătrân însă de apreciat este lecția dată de mama lui.
La data de 15 septembrie, polițiștii din cadrul Secției de poliție rurală Berca au prins și reținut un tânăr de 17 de ani, din Scorţoasa, sub aspectul comiterii infracțiunii de tâlhărie.
Fapta a fost sesizată Poliției în ziua de 14 septembrie, când persoana vătămată –
un buzoian de 87 de ani – a afirmat că minorul l-ar fi agresat în intenția de a sustrage bunuri, în timp ce se afla în comuna Scorţoasa, unde deține o locuinţă. Păgubitul a fost deposedat de portofel, în care avea documente și suma de aproximativ 1.000 lei. Prejudiciul a fost recuperat şi predat persoanei vătămate. Chiar mama băiatului a mers la poliție și a predat portofelul bătrânului după ce a aflat ce făcuse fiul ei.
Faţă de minor a fost luată măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore. Astăzi a fost prezentat instanței pentru a dispune cu privire la măsura preventiv, fiind dispusă arestarea preventivă pentru 20 de zile.
Băiatul se afla pe stradă împreună cu fratele său mai mic când acesta din urmă ar fi sugerat să-l deposedeze pe bărbat de portofel. Fără să conștientizeze gravitatea faptei, adolescentul s-a năpustit asupra bătrânului și i-a luat portofelul. Acum se va căi pentru zapta sa. Acesta provine dintr-o familie de etnie romă, copiii fiind crescuți doar de mamă. Un unchi al băieților are și el la activ fapte penale.

Articole similare