Actualitate

Cum a intrat Școala Gimnazială din Maxenu în posesia a 30.000 de măști sanitare

Green Group este interesat de sănătatea membrilor comunității Țintești în care se află amplasate fabricile GreenTech și GreenWEEE International, atenția reprezentanților acestuia fiind îndreptată în primul rând către copii. În acest sens, Green Group, cel mai mare grup integrat de reciclare din România, a donat  miercuri, 16 septembrie, 10.000 de măști sanitare Școlii Gimnaziale Maxenu și structurilor subordonate acesteia, aparținând comunei Țintești.

30.000 de măști de protecție sanitară , donate de Green Group

Cantitatea  totală de măști pentru protecția sanitară pe care Green Group o va dona acestor școli este de 30.000 de bucăți, care vor acoperi necesarul  pentru toți elevii școlilor din Maxenu, țintești și Pogonele, până la finalul primului semestru.  Marius Costache, CEO GreenWEEE International explică solidaritatea cu comunitatea școlară din mediul rural  prin faptul că este mai mult decât o necesitate, cu atât mai mult cu cât aici resursele sunt mult mai limitate decât în urban: „Odată cu începerea școlii, lupta pentru sănătate a devenit și o luptă pentru educație. Suntem conștienți că provocările acestei perioade, care nu sunt puține, se resimt mai ales în școlile din mediul rural, care au resurse limitate la dispoziție pentru desfășurarea în siguranță a activităților. Este motivul pentru care am decis să sprijinim eforturile Școlii Gimnaziale Maxenu și să asigurăm măști de protecție pentru toți elevii școlii până la finalul primului semestru școlar, într-o primă fază”.

Măștile  donate de Green Group sunt realizate special pentru copii, având dimensiuni potrivite acestora, și respectă toate standardele de conformitate din statele membre UE, asigurând o bună protecție împotriva răspândirii virusului COVID-19.

Green Group, model de responsabilitate socială

Directorul școlii Gimanziale Maxenu, Liliana Ivănel, a mulțumit pentru ajutorul primit și a subliniat că acest gest este unul de responsabilitate socială constituind un suport real pentru elevii unităților din această comunitate rurală. “Acțiunea dată este un model de înaltă responsabilitate socială, dar și un suport real de protecție pentru copiii școlii. În astfel de momente dificile pentru toți, implicarea, solidarizarea și responsabilitatea fiecăruia dintre noi poate aduce schimbarea spre bine. Dorim să ne aducem recunoștința pentru donația care a ajuns la Școala Gimnazială Maxenu. Mii de mulțumiri din partea întregului colectiv și tot respectul pentru implicarea activă și pentru faptul ca nu rămâneți indiferenți față de comunitate. Vă asigurăm că tot ceea ce ne-ați dăruit va fi utilizat cu mare responsabilitate”, a declarat directorul școlii Gimnaziale Maxenu.

Ajutorul dat comunității în care se află amplasate GreenTech și GreenWEEE International  face parte din prioritățile grupului, care se consideră parte a acestei comunități: “Suntem parte din această comunitate și avem responsabilitatea să o ajutăm să crească. Sprijinirea comunității din țintești a devenit o prioritate pentru noi, iar odată cu începerea școlii, am decis să ne implicăm pentru a depăși împreună cu bine această perioadă, mai ales că avem câteva zeci de familii cu angajați ai fabricilor noastre care au copii înscriși la școala Maxenu”, spune Alina Genes, CEO GreenTech.

Pe platforma industrială Frasinu din comuna Țintești, fabrica GreenTech procesează anual 100.000 de tone de deșeuri PET. Totodată, fabrica GreenWEEE International din Țintești are o capacitate anuală de reciclare a 100.000 de tone de deșeuri de echipamente electrice, electronice și electrocasnice (DEEE), echipamente de iluminat și baterii.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker