Monden

Laurențiu Cazan, gânduri frumoase pentru iubita din tinerețe

Pe Laurențiu Cazan și pe Marina Voica îi despart 23 de ani însă, în ciuda acestei diferențe de vârstă, pe cei doi i-a legat o frumoasă poveste de iubire. Chiar și acum, când el are 63 de ani și ea 85, artistul dă dovadă de sentimente frumoase față de cea care i-a fost nu doar parteneră de viață, ci și de scenă. Povestea de iubire dintre buzoian și Marina Voica a fost de notorietate la vremea respectivă, chiar dacă în vremurile de dinainte de 1990 informațiile nu circulau cu atâta ușu­rință. Cu toate acestea, o țară întreagă era la curent cu relația lor, în condițiile în care diferența de vârstă dintre ei era greu de imaginat sau de acceptat la vremea aceea. Chiar dacă viața i-a despărțit, între cei doi a rămas o legătură care a dăinuit peste ani. Acum, când ea are 85 de ani și el 63, artistul încă este alături sufletește de femeia care pe care a iubit-o cu atâta pasiune în tinerețe, mai ales pentru că Marina a trecut printr-o operație la inimă și se recuperează mai greu.

La începutul anilor ‘80, când lumea showbizului era mult mai mică, iar zvonurile se aflau, evident, mult mai greu, o bârfă greu de crezut era pe buzele tuturor: celebra cântăreață Marina Voica se iubea cu un tânăr artist, pe numele său Laurențiu Cazan. Greu de crezut, dat fiind că, în 1984, ea avea 47 de ani, iar el doar 24. În plus, la vremea respectivă relațiile de acest gen nu erau nici „la modă” și nici la vedere. Era exclus, din punctul de vedere al celor care le comentau relația, ca între cei doi să existe o relație adevărată de iubire și, cu atât mai puțin, o pasiune arzătoare, așa cum se spunea. Și, totuși, cei doi artiști au fost împreună trei ani…

Anii au trecut, viața i-a despărțit, însă Laurențiu Cazan nu a uitat-o pe Marina Voica. Iată ce a răspuns artistul când a fost întrebat dacă a păstrat o relație de prietenie cu fosta lui parteneră de viață și de scenă după atâția ani. ,,Cum ar putea există alternative, că n-am fi rămas prieteni? Știu că s-a operat la inimă, știu că recent și-a lansat o carte. Mulți mă întreabă doar despre relația noastră amoroasă, ce am trăit, dar nu mulți știu că pe noi ne-a legat foarte mult și muzica, că aveam această pasiune comună. Cum să n-am empatie pentru Marina, care acum are 84 de ani? Cum să n-am empatie, acum, la greu, pentru o artistă precum Marina? Pentru oamenii față de care ai avut sentimente păstrezi mereu o anume sensibilitate”, a mărturisit Laurențiu Cazan pentru impact.ro, citat de viva.ro.

Relația dintre Laurențiu Cazan și Marina Voica a fost nu doar foarte comentată la vremea respectivă, ci și pusă la îndoială, însă acum câțiva ani artista a ,,pus punctul pe i” într-un interviu pentru revista Tango, vorbind atât ­des­pre sentimentele pe care i le-a purtat artistul, cât și ­des­pre relația profesională care i-a legat. „Orice ar spune lumea, Laurențiu m-a iubit. Altfel aș fi simțit și nu m-aș fi combinat cu un bărbat atât de tânăr. Ne-am iubit unul pe altul într-un fel special, în care muzica ne lega și mai tare. Am cântat mult timp împreună. Pentru mine, Laurențiu este un geniu muzical”, mărturisea Marina Voica, citată de viva.ro.

Deși Marina Voica a trecut în urmă cu doar cinci luni printr-o operație dificilă de cord și a ajuns, se spune, la doar 36 de kilograme, artista și-a lansat propria carte de nuvele intitulată „Fantezie și umor…”, la Biserica ,,Cuvioasa Parascheva” din Câm­pina.

Articole similare