Opinii

Lăsați-o moale cu USL!

PSD nu face niciun blat cu PNL. Lăsați-o moale cu USL-ul, că ăla e un slogan prăfuit, habar nu aveți ce vorbiți oricum. Ați rămas în urmă cu zece ani. Vă uitați la reluările unor seriale că așa au apucat unii și nu știu cum să explice altfel realitatea decât apelând la ce știau ei când erau mici.

PSD nu face blat pentru că nu are nevoie să facă blat. Prostia de judecată a pluseriștilor îl scutește de orice complicații.

Încercați să gândiți un minut cu propria minte și să nu mai repetați niște sloganuri de doi lei.

Hai să ne gândim. Ești liderul PSD.

Cum stai tu așa, vin repede la tine doi flăcăi, care îți bagă sub nas o moțiune să dai jos guvernul. Unul dintre ei ESTE în guvern, celălalt fumează prafuri și vede OZN-uri. OK. Ăștia doi te fugăresc pe holuri să semnezi.

Te gândești. Bine. Care e beneficiul meu? Să zicem ca semnez și dau jos guvernul Cîțu. Unul dintre flăcăii care vor să mă convingă mi-a spus că pe el îl interesează doar să scape de Cîțu. Dacă se face alt guvern cu alt prim-minis­tru liberal, flăcăul numărul 1 sare imediat înapoi și îmi arată degetul mijlociu de după placa cu ,,Fără penali”.

Ălălalt nu este interesat decât de scandal și să mai apară la televizor, să-l vadă lumea ca e ,,luptător” și să crească donațiile, că alea de la Moscova nu ajung. Știe că fiecare scandal îi crește cota, procentele și banii. Și, pe viitor, cu ăsta al doilea o să am și eu probleme.

Oricum, e clar că preșe- dintele nu va pune un premier de la mine și nu voi avea cum să am guvernul meu pesedist. De ce aș semna? Ce câștig exact?

Pe de altă parte, cel mai bine este pur și simplu să aștept. Proștii ăștia oricum vor continua să își spargă capul, criza economică și sanitară va mușca din ei mai ceva decât pot eu să fac. Cu fiecare lună mie îmi cresc procentele, pentru ca românache oricum e nemulțumit și va fi și mai și.

Plus. De ce mi-aș compromite șansele pentru o victorie zdrobitoare în 2024, când pot lua toate trei premiile (președinte, Parlament, locale) pentru un rahat de doi lei care nu îmi aduce nimic? Ca să aibă ce scrie analiștii și ce vorbi niște unii la televizor? Nu mă interesează, pentru că politica nu acolo se face. Ce am nevoie pot oricum obține prin negocieri cu liberalii, care, strânși cu ușa, îmi vor da.

De ce, așadar? Prost să fiu. Dar nu sunt.

Așadar, înainte să repetați niște mantre ca papagalii, gândiți-vă la asta și digerați-o: nu e nicio conspirație, pesediștii sunt doar mai deștepți decât puteți voi fi.

De unde devine tot ce a fost până acum, ce este și ce urmează să se întâmple.

Articole similare