marți, 22 septembrie 2020

La un pas să dea foc bisericii satului

Peste 150 de hectare de vegetație uscată au ars aseară la Pâclele. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Buzău, Vasile Prahoveanu spune că incendiul a fost anunțat prin numărul unic de urgență 112 la ora 19.45. Potrivit aceleiași surse, pompierii ajunși la fața locului s-au luptat cu flăcările pentru ca acestea să nu cuprindă casele de la marginea localității. Chiar și biserica s-a aflat la un pas de a fi cuprinsă de incendiu;  prin eforturile pompierilor s-a reușit protejarea ei. Incendiul fiind de proporții, focul acoperind chiar și conducta de gaze care trece prin zonă, și aflându-se în pericol și o plantație de pini, forțele care au ajuns inițial la fața locului au fost suplimentate rapid cu pmpieri de la Râmnicu Sărat, grupa operativă a ISU Buzău ajungând de asemenea la intervenție. O mână de ajutor au dat și voluntarii comunei Berca și pompierii de la Mărunțișu.

Incendiul, care a fost cauzat de focul în spații deschise pus cel mai probabil de mâna unor oameni era cât pe ce să producă o tragedie ajungând chiar până la poarta bisericii.

Responsabilii din cadrul ISU atrag atenția că incendierea câmpurilor nu este permisă decât cu acordul autorităților și după obținerea anumitor autorizații. Cauza probabilă a declanșării acestui incendiu a fost „foc deschis în spații deschise”, după cum informează purtătorul de cuvânt al ISU Buzău.

Acesta nu a fost însă singura intervenție a pompierilor de aseară. La 18.25 au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu ce se manifesta pe o suprafață de 50 hectare de vegetație uscată la Mărgăritești, după care pompierii râmniceni au acționat în Vrancea, al Slobozia Bradului, pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată pe o suprafață de 1 hectar. Câteva ore mai târziu, pompierii s-au reîntors la Mărgăritești pentru stingerea unui alt incendiu ce se manifesta pe o suprafață de 20 hectare de vegetație uscată, la ora 23.44 fiind solicitați să intervină la Vintilă Vodă, de asemenea pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată.

În această dimineață, pompierii au intervenit pentru stingerea unui incendiu în comuna Vernești în satul Zorești, fiind vorba tot de vegetație uscată, suprafața cuprinsă de flăcări fiind de 5000 metri pătrați.

loading...
error: Content is protected !!