În urmă cu puțin timp, Doina Gradea, preşedinte-director general TVR, a semnat parteneriatul pentru organizarea la Buzău a ediţiei din acest an a Selecţiei Naţionale Eurovision. La evenimentul desfășurat la Primăria Buzău au mai participat primarul Constantin Toma, Elena Isbăşoiu, director al Centrului Cultural „Alexandru Marghiloman”, şi Liana Stanciu, şef al Delegaţiei României la ESC2020.

Anul acesta, Televiziunea Română a ales o abordare în premieră pentru Selecţia Naţională Eurovision, care constă mai întâi în selectarea unei voci şi, ulterior, a pieselor pe care aceasta le va interpreta în Finala Naţională din data de 1 martie, găzduită la Sala Sporturilor din Buzău. Acest format a fost dezvoltat împreună cu Global Records, cel mai dinamic jucător de pe piaţa muzicală din România.

Organizatorii au decis ca artistul care va reprezenta România la Concursul Eurovison din Rotterdam să fie  Roxen, „o artistă complexă, cu un timbru vocal special şi o prezenţă scenică memorabilă”. Finala de la Buzău va stabili astfel piesa pe care o va cânta Roxen la Rotterdam. La Sala Sporturilor din Buzău vor fi prezentate cinci piese, sub forma a cinci momente artistice diferite, care vor fi votate de un juriu de specialitate şi de public, în proporţie egală, de 50%. În caz de egalitate, publicul este cel care are ultimul cuvânt, voturile sale fiind cele decisive.

Directorul TVR, Doina Gradea a dezvăluit în conferința de presă că una dintre surprizele Finalei Naționale Eurovision va fi și un moment susținut de un artist buzoian. Fără a da prea multe detalii deocamdată, Gradea a spus că este vorba despre o tânără voce, care a mai participat la selecția Eurovision, descriere care se potrivește perfect Dorei Gaitanovici.

MAI MULTE DETALII SI DECLARATII IN ZIARUL DE MAINE

DISTRIBUIȚI
loading...