Cultură

VIDEO | La nici 9 ani, Maria Ilie, vedetă la Radio România Internațional

Maria Ilie, o fetiță de nici 9 ani, din Râmnicu Sărat, cu multe premii la concursuri de interpretare muzicală, a mai trecut, recent, în palmaresul său, o reușită. Este vorba despre locul I pe care l-a obținut la concursul ,,MINIMEGA­STAR 2021”, secțiunea interpretare 7-8 ani, organizat de Radio România Internațional, o competiție foarte valoroasă, atât prin prisma competitorilor, copii foarte talentați, dar și a juriului, acesta fiind  format numai din muzicieni profesioniști, personalități ale scenei muzicale românești. Astfel, competiția a  beneficiat de un juriu prezidat de Stela Enache, alături de care s-au aflat Silvia Dumitrescu, interpretă și profesor de canto la Școala Populară de Artă și la Liceul ,,George Enescu” din București, interpreta Valeria Arnăutu, președintele Asociației Române de Folclor, Gina Pătrașcu (Germania), câștigătoare a Trofeului ,,Steaua fără nume”, soprana Ozana Barabancea, artist liric la Opera Națio­nală, profesor de canto, Daniel Iordăchioae, Cătălin Crișan, compozitorul Marcel Iorga, autor premiat al multor șlagăre pentru copii și tineret. Președinte de Onoare al Festivalului ,,MINIMEGA­STAR” a fost declarat Mihai Vănică, cel care pe 17 martie, ,,a plecat să întregească echipa celestă a compozitorilor care cântă în Ceruri”, după cum consemna Marian Stere, de la Radio România Actualități, pe pagina festivalului.

,,Orice participare este un pas în plus în experiența ei și un câștig. Nu vânăm trofee sau premii. I-am explicat Mariei că este important să fie în competiție și, mai mult de atât, în zona artistică, pentru că e vorba de pasiune și de ceea ce construiește ea”, explică tatăl fetiței.

Premiul obținut de Maria Ilie este foarte ­va­loros, fiind acordat de un juriu profesionist și exigent, dar el reprezintă și o premieră, pentru că melodia interpretată de ea va ajunge pe mai multe meri­diane ale lumii, fiind promovată de Radio România Internațional.

Talentul interpretativ al Mariei este incontestabil, acest premiu fiind doar o confirmare a lui. De la începutul anului și până acum, Maria Ilie a mai obținut la Concursul națio­nal de Talente de la Râmnicu Sărat ,,Cântec pentru mama”, din data de 8 martie, două premii: ,,Trofeul categoriei 7-9 ani” – muzică românească și pe cel pentru muzică internațională. De asemenea, Maria a obținut  și un premiu I la muzică instrumentală, având în vedere că acum cântă și la pian. Ea a mai obținut, și patru premii la Concursul România Live Show, Muzic Video Contest: ,,Trofeul Gabriel Boholț”, Premiul I secțiunea videoclip, Premiul special pentru sensibilitate și Premiul special pentru autenticitate.

Activitate competițională bogată și în online

Maria a obținut premii chiar și în pandemie, pentru că și-a continuat munca și exercițiul la modul cel mai serios și a participat la competiții online. Astfel, în 2020 ea a obținut Marele Premiu de două ori, o dată la secțiunea muzică pop interna­țional și apoi la secțiunea muzică pop românească, la Concursul Național de Interpretare Vocală și Instrumentală ,,Armonii de primăvară”, la concursul online ,,Stau acasă și câștig”, 18 martie-10 aprilie 2020, unde a obținut premiul III la secțiunea pop românesc, iar în luna mai a aceluiași an a mai obținut, la Festivalul Internațional de interpretare Danubius, care s-a desfășurat online, Trofeul festivalului.

Tot anul trecut, Maria Ilie a lansat primul său videoclip, cu piesa ,,Voi zbura până la stele”, care s-a bucurat de succes la public, înregistrând circa 10.000 de vizualizări,  ceea ce este un adevărat succes dacă ținem cont de vârsta fragedă a interpretei și de mesajul piesei.

Un palmares impresionant

Maria știe deja că visul ei devine realitate prin multă muncă și voință și, de aceea, îmbină studiul pianului și performanțele de la concursurile de interpretare cu foarte bunele rezultate școlare. Este o fire sensibilă, dar puternică, cu dorință de reușită și emoționează prin fiecare interpretare a melodiilor. În ultimii doi ani a urmat și cursurile Școlii de Muzică ,,Artist Class” a compozitorului Cristian Faur.

,,Maria se pregătește în continuare cu Cristian Faur și cu Paula Seling, în cadrul Școlii <Artist Class> a profesorului Cristian Faur”, spune Gabriel Ilie, tatăl interpretei. Așa a ajuns mi­cuța Maria ca, la nici 9 ani, să aibă  un palmares bogat. ,,Maria are, ca și premii, de când a debutat ea, la vârsta de patru ani jumătate, 13 trofee ale grupei sau ale festivalului, nouă premii I, trei premii II, trei premii III, două mențiuni și două premii speciale”, mai spune tatăl Mariei.

Maria a cunoscut succesul de la vârsta de cinci ani, când a câștigat concursul ,,Mihaela Runceanu” și Trofeul ,,Golden Music Fest”, iar la scurt timp după acesta locul I și trofeul concursului ,,Lumini sonore by Ozana Barabancea”.

Articole similare

error: Continut protejat!!