Politic

Kovesi, subiect de dispută între Predoiu și fostul șef DNA Daniel Morar

Fostul ministru al Justiției Cătălin Predoiu l-a acuzat pe judecătorul Curții Constituționale a României (CCR) Daniel Morar că a susținut neconstituționalitatea unor articole din Codul de Procedură Penală (CPP) pentru a se răzbuna pe Kovesi și a-i distruge dosarele de la Direcția Națională Anticorupție.

Disputa dintre Morar și buzoianul Predoiu a început după ce fostul șef al DNA, acum judecător la CCR, l-a acuzat pe fostul ministru al Justiției că a susținut un cod de procedură penală foarte prost, care a fost respins în procent de 10% de către CCR. „Raportându-ne la Codul de Procedură Penală, la această carte, evident că este mult loc de mai bine în legiferarea Parlamentului. Pentru că este un CPP intrat în vigoare în 2014 care pe alocuri s-a dovedit mai refractar și mai retrograd, mai înapoiat decât Codul lui Dongoroz, CPP din 1968 de pe vremea comuniștilor. Da, domnul Predoiu era ministru când a făcut acest Cod. Prin urmare nu a fost opera de legiferare foarte bună din moment ce peste 10% din articolele Codului au fost declarate neconstituționale, sancționate într-un fel sau altul de Curte. Înseamnă că nota acordată Legiuitorului nu e una foarte bună“, a declarat Morar, la AlephNews.

Predoiu, răspuns dur la acuzațiile lui Daniel Morar

Fostul ministru Cătălin Predoiu a răspuns pe Facebook acestor acuzații: ,,O serie de articole declarate neconstituționale ulterior, când dl. Morar ajunsese judecător CCR, au primit anterior <girul> domniei sale din postura de procuror șef DNA, <gurile rele> spun că în felul acesta dl. Morar a plătit niște polițe d-nei Kovesi, ajunsă între timp procuror-șef DNA, <topindu-i> astfel sute de dosare și diminuându-i palmaresul, eu spun doar că dl. Morar și-a schimbat surprinzător opiniile juridice față de Cod, după ce a ajuns la CCR“, a susținut Predoiu.

Fostul ministru, în prezent parlamentar liberal, a amintit și de faptul că Morar a fost văzut luând masa cu Florin Iordache și i-a reproșat fostului șef al DNA că ,,nu are același aplomb și în apărarea luptei anti-corupție, pentru care și-a pierdut interesul după ce nu a mai fost numit în funcția de Procuror General“.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare