Sport

Judoka din Buzău, campioană națională

Alte două medalii, pentru ACS Metalul

Rezultate promițătoare pentru tinerii judoka de la ACS Metalul Buzău, la recent încheiatul Campionat Național de Judo. La competiția găzduită de Bacău, Arianna Maria Vasile a fost una dintre vedete, recidivând cu încă un titlu național, al treilea din palmares. Adolescenta din Buzău a obținut medalia de aur la categoria 57 de kilograme. Nu mai departe de iunie anul trecut, Maria reușea să aducă Buzăului un aur la Campionatele Balcanice, după ce luptase, la propriu, cu adversare din Turcia, Muntenegru și Bosnia Herțegovina.

Maria practică judo de la 7 ani, fiind antrenată încă de la debut de Ioana Nicola, cea care-i este mentor sportiv și în prezent. Adolescenta și-a propus să aducă României medalii la cele mai importante competiții și să participe, în viitor, la Olimpiadă. Judo-ul a fost introdus în programul olimpic încă din 1964 (Jocurile de la Tokyo) cu o singură excepție, în 1968, la JO din Mexic.

La competiția găzduită de Bacău s-au făcut remarcați încă doi sportivi de la ACS Metalul. Teodor Plăpumaru, medalie de bronz la categoria 66 kilograme și Ștefan Luca, locul 5 la 34  kilograme.

Pentru juniorii de la Metalul, antrenați de Ioana Nicola, urmează o competiție la fel de importantă, Campionatul Național U13-U15 de la Arad. Derulat între 19 și 21 aprilie, concursul, unul care poate decide calificarea la Balcaniadă, este încercuit cu roșu pe agenda tinerilor judoka. 

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker