ActualitateEducație

Județul Buzău, printre primele din țară ca număr de școli acreditate Erasmus

La cele 11 unități de învățământ care aveau anul trecut  acreditare în cadrul programului Erasmus+ al Uniunii Europene, se adaugă 14 noi instituții din județul Buzău, dintre care 10 au fost acreditate pe domeniul „Educație școlară”, iar patru pe domeniul „Formare profesională”.

Este vorba despre Liceul cu Program Sportiv „Iolanda Balas Soter” , Liceul Tehnologic Vernești, Colegiul Național „Mihai Eminescu”, Liceul Agricol „Dr. C. Angelescu”,  Liceul Tehnologic  „I.A.R. Pogoneanu”, Pogoanele, Liceul Tehnologic ”Dimitrie Filipescu”, Liceul Teoretic „Radu Vlădescu” Pătârlagele, Liceul Teoretic „Al. Marghiloman”, Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia” Bobocu, Școala Gimnazială Nr.7 ,Școala Gimnazială Merei, Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă și Școala Gimnazială Nr.1 Râmnicu Sărat, Scoala Militara de Maistri Militari si Subofiteri a Fortelor Aeriene „Traian Vuia” Bobocu.

Interesul acordat de instituțiile de învățământ pentru derularea de proiecte educaționale cu finanțare europeană în cadrul programului Erasmus, a făcut ca la această rundă de selecție, județul Buzău să fie printre primle din țară ca număr de școli acreditate Erasmus.

„Acreditarea Erasmus reprezintă instrumentul prin care organizațiile și instituțiile pot participa într-un mod continuu în cadrul programului Erasmus+ 2021-2027, oferindu-le anual acces simplificat la finanțare în cadrul Acțiunii-cheie 1, proiecte de mobilitate.

Acordarea acreditării Erasmus confirmă faptul că organizația aplicantă este capabilă să implementeze un plan de dezvoltare strategică pe termen mediu sau lung. Pentru aceasta, organizația candidată elaboreaza un plan de punere în aplicare a unor activități de mobilitate de înaltă calitate, denumit Plan Erasmus, ca parte a unui efort organizațional mai amplu de a-și gândi strategic dezvoltarea” aici, transmite Inspectoratul Școlar Buzău, instituție care recomandă  „perseverență pentru școlile din județ pentru care candidaturile au statut de ”Rezervă” sau ”Respins”, așteptându-le la sesiunile de consiliere și formare pe care le va organiza  Compartimentul Proiecte Educaționale al Inspectoratului Școlar Județean Buzău în anul școlar 2022-2023”. De asemenea, ISJ mai recomandă școlilor cu experiență Erasmus+ să depună la termenul din octombrie 2023 candidatura pentru acreditare, pentru a avea acces simplificat la oportunitățile de finanțare, pe toată perioada apelului de proiecte.

Articole similare