luni, 01 martie 2021

Judecătorul Drăgulescu, a treia delegare la șefia Judecătoriei Buzău

Judecătorul Leontin Dră­gulescu va mai rămâne șase luni la conducerea Judecătoriei Buzău. Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a decis, joia trecută, prelungirea delegării în funcția de preșe­dinte al Judecătoriei Buzău a magistratului, începând cu data de 5 ianuarie 2021, până la ocuparea funcției, prin concurs sau examen, în condițiile legii, dar nu mai mult de șase luni.

Este a treia delegare pe funcție decisă de secția pentru judecători a CSM în cazul judecătorului Drăgulescu. Și în vară s-a decis ca, începând cu data de 2 iulie, până la ocuparea funcției prin concurs sau examen, în condițiile legii, dar nu mai mult de șase luni, Leontin Drăgulescu să fie împuternicit la conducerea Judecătoriei Buzău. A fost a doua prelungire de mandat la șefia instanței pe care secția specializată a CSM a aprobat-o pentru judecătorul Leontin Dră­gulescu.

La sfârșitul lui 2016, ma­gistratul Leontin Drăgulescu a câștigat concursul pentru ocuparea primei funcții din cadrul Judecătoriei Buzău pentru o perioadă de trei ani. Mandatul a expirat la 1 ianuarie 2020, ulterior fiind delegat pe funcție pentru șase luni.

Drăgulescu activează în sistem de aproape 16 ani, după o carieră de jurist în administrația publică locală. Judecătorul Leontin Drăgu­lescu a intrat în magistratură în 2004, după ce a deținut funcția de șef al Biroului Juridic din cadrul Consiliului Județean. În perioada 2008–2013 a fost șeful Secției Penale a Judecătoriei Buzău și apoi a devenit vicepreședinte al instituției.

loading...
error: Content is protected !!