duminică, 24 ianuarie 2021

Cum se descurcă vedetele cu școala on-line?

• Ellie White spune că a fost necesară, dar nu dorită

Pentru că pandemia i-a ținut departe de concerte și de interacțiunea cu publicul, vedetele au avut mai mult timp liber să se ocupe de copii și, impli­cit, de școala on-line. Acesta a fost și cazul buzoiencei Ellie White, cu ambii copii în sistemul șco­lii on-line, iar acum, după aproape două semestre de ­edu­cație la distanță, vedeta susține că s-a descurcat cu brio.

Înainte de vacanța de vară, orele copiilor ei au fost ținute de profesori foarte cool și organizați, iar lucrurile au căpătat sens imediat, chiar dacă toți micuții tânjeau după inte­rac­țiunea fizică directă! „Apoi a venit vacanța de vară! Am umblat, am văzut, ne-am plimbat și am învățat, iar din toamnă bucuria cea mai mare a copiilor  – și jur că nu vă mint! – a fost aceea că se vor întoarce la școală, respectiv la grădiniță! Erau amândoi plictisiți de online, plictisiți de stat acasă, plictisiți de niște reguli pe care nu le înțelegeau, dar trebuiau să le respecte. Așa că, atunci când a venit ziua să meargă la școală și grădiniță, s-au trezit amândoi înaintea noastră și și-au făcut singuri ghiozdanele! Atât entuziasm chiar nu mai văzusem niciodată! Ehh, însă bucuria nu a ținut mult pentru că, în scurt timp, am fost iarăși blocați în casă, iar școala s-a mutat iarăși în online. A fost, din nou, o scurtă perioadă de timp până s-au acomodat copiii cu noul orar, noul program și noua programă, dar, cum obiș­nuința ține de repetiție, s-au obișnuit și cu <noua normalitate>, deși noi sperăm că această <normalitate> să ia sfârșit cât mai curând și să revenim la interacțiunea fizică directă, pentru că ai noștri copii tânjesc după asta, iar dezvoltarea lor psihică, fizică și intelectuală ține de contactul fizic direct cu profesorii și colegii”, a punctat Ellie White.

Cântareața a mai adăugat că juniorul familiei este un copil foarte organizat și, de aceea, școala on-line a mers foarte bine la el. Mihăiță mergea dimineață direct la el în cameră, își deschidea laptopul, știa deja codul de acces pentru fiecare profesor în parte și intra singur în oră. „Nu a fost necesar să stăm lipiți de el non-stop, ci ocazional mai verificam dacă este totul în ordine. Cu Maria însă, nu am optat pentru varianta online, preferând să facem noi lecții cu ea zi de zi. Prin urmare, experiența noastră cu <școala online> a fost una necesară, să zicem, nu dorită și nu preferată! Au fost momente frustrante, iar faptul că elevii, în special cei din clasele primare, sunt ținuți cu orele în fața calculatorului nu are cum să îi ajute pe termen lung!“, a fost concluzia artistei, după aproape două semestre în sistem on-line.

Acum, pentru că mai sunt câteva zile până la vacanța de iarnă, Ellie spune că abia așteaptă perioada sărbătorilor, cu speranța că micuții vor putea merge din nou la școală pentru a crește, a învața și a se transforma în adulți sclipitori!

loading...
error: Content is protected !!