marți, 07 iulie 2020

Judecătorii buzoieni i-au dat lovitura decisivă președintelui Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan

După ce anul trecut a pierdut, pe fond la Judecătoria Rm. Sărat, procesul cu Inspectoratul Județean de Poliție Buzău, pe care l-a chemat în judecată ca să scape de sancțiunea contravențională cu care s-a ales la sfârșitul lui 2017 în județul nostru, șeful Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a primit aceeași soluție și la Tribunalul Buzău, astfel că a rămas fără permisul de conducere timp de trei luni.

În urmă cu trei ani, Oprișan a fost prins atunci conducând cu 191 de kilometri la oră, pe DN2-E85, în apropiere de Oreavu, și s-a ales cu o amendă consistentă, dar și cu permisul suspendat pentru trei luni. Un echipaj de Poliție, altul decât cel din mașina căruia a fost filmat de radar, l-a oprit ulterior pe șeful CJ Vrancea. Oprișan a fost amendat cu 2.900 de lei, iar permisul de conducere i-a fost suspendat pentru trei luni. Șeful CJ Vrancea a primit dovadă de circulație pentru 15 zile, dar a contestat decizia în instanță, iar în baza certificatului de grefă a reintrat în posesia carnetului de conducere.

,,Respinge plângerea contravențională formulată de contestatorul MARIAN OPRIȘAN, în contradictoriu cu intimata Inspectoratul de Poliție Județean Buzău împotriva procesului verbal de contravenție seria PBZX nr. 155622/29.11.2017 ca neîntemeiată. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Judecătoria Râmnicu Sărat”, se precizează în soluția pe scurt.

Inițial, Marian Oprișan a depus la Judecătoria Focșani o cerere de anulare a procesului-verbal de contravenție din data de 29 noiembrie 2017, atunci cînd a fost oprit în trafic de către polițiștii buzoieni, amendat și lăsat fără permis. Președintele Consiliului Județean Vrancea a depus solicitarea la Judecătoria Focșani în data de 5 decembrie, dar procesul a fost mutat la Judecătoria Rm. Sărat, ca instanță competentă să judece această cauză.

Nu a fost prima dată când președintele Consiliului Județean Vrancea, ­Ma­rian Oprișan, este lăsat pieton de către polițiștii din Buzău. Și în anul 2011 lui Oprișan i-a fost reținut permisul tot pentru viteză. El a trecut prin fața radarului amplsat de polițiștii buzoieni pe DN2-E85, la Rîmnicu Sărat, cu 113 km/h. Iar în 2014, Marian Oprișan a fost sancționat de către polițiștii din Bacău din același motiv. El a fost prins de politistii rutieri conducând cu 114 km/h în localitatea Nicolae Bălcescu. La acel moment, Oprișan a contestat măsura, dar Poliția Rutieră Bacău a avut câștig de cauză în instanță.

Marian Oprișan a ajuns să le fie cunoscut toți polițiștilor din țară. Nu, în sensul că faima îl precede, ci în calitate de șofer care încalcă legea. În ciuda faptului că încă nu și-a rezolvat probelemele cu IPJ Buzău.

În octombrie 2018, ­Ma­rian Oprișan s-a ales din nou cu permisul suspendat, de această data în județul Gorj, și a făcut o plângere contravențională și pentru anularea acelui proces verbal. A câștigat însă procesul la Judecătoria Novaci.

În plus, Marian Oprișan s-a făcut din nou remarcat, recent, prin noua achiziție auto de peste 100.000 de euro, un Ford Shelby, ultimul model, după cum el însuși a declarat, cu banii mamei sale. Întrebat de unde a avut bani pentru un autoturism atât de scump, în condițiile în care în declarația sa de avere nu figurează niciun cont cu o sumă atât de mare, Marian Oprișan a declarat că banii au fost virați din contul mamei sale – ,,un cont care se află de multă vreme sub controlul procurorilor anticorupție”.

Oprișan a susținut că mașina este a mamei sale, care îi mai împrumută autoturismul din când în când.

1 COMENTARIU

  1. Un model de contravenient recidivist tipic, arogant, infumurat, care se crede social-democrat numai ca sa-si vada interesele rezolvate. Nu inteleg cum il voteaza lumea, ce se vede valoros la acest individ.
    Cu mai mult ani in urma am asistat la un scandal in trafic purtat de el cu politistii in Voluntari, oricu nu ii felicita pentru activitatea lor.
    Au modificat codul rutier si toata legislatia astfel incat orice contravenient sau infractor cu referire la traficul rutier sa poata sa o faca, vezi doamne ca politistii fac abuzuri si se iau de oamenii nevinovati care circula cu viteze subsonice de genul Oprisan – 191, 114, s a m d.
    Multi parlamentari, demnitari ai statului sau beizadelele lor fac ce vor pe drumurile Romaniei, nestingheriti, ba din contra, timoreaza extrem de agresiv autoritatile.

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!