Sport

Jocul rezultatelor menține Buzăul în Top 6

Gloria are, încă, șanse la play-off

În fotbal, „bulanul” este o unitate de măsură universal-valabilă, comparabilă cu orice alt etalon, fie el Joule, Newton sau alte cuvinte ciudate al căror sens îl știu cu precizie doar fizicienii sau chimiștii.

Pe de altă parte, „bulanul”, acționează zănatic, aliniind astrele atunci când te doare mai tare sau încurcând oalele, când te-aștepți mai puțin. E zână bună și samodivă deopotrivă. Cert e că, oricât i-ai intra în grații, nu trebuie să crezi orbește în el. Da, trebuie să te mai ajuți și singur. Ei bine, Gloria profită doar pe jumătate de remiza neașteptată înregistrată de Csikszereda pe teren propriu, un 2 la 2 cu Progresul Spartac pe care mai nimeni nu-l anticipa. Asta pentru că elevii lui Adrian Mihalcea au remizat, de asemenea, cu FC Brașov, după ce au fost egalați chiar înainte de tragerea cortinei, prin minutul 95, și se părea că șansele de play-off au fost serios știrbite.

Buzăul rămâne pe locul șase, cu 27 de puncte, însă cel puțin patru echipe pot deraia Gloria de pe trasa către play-off. Csikszereda, marea perdantă a etapei recent încheiate are 26 de puncte, Brașovul lui Alexa 24, Dinamo 24 (plus probabil alte trei puncte obținute cu Unirea), Concordia 23. Slatina are, de asemenea, 23.

Gloria mai are de disputat un singur meci pe teren propriu, cu Unirea Slobozia, echipă pe care tehnicianul din Crâng ar trebui s-o cunoască foarte bine. În etapa a optsprezecea, buzoienii vor fi cu un ochi și pe celelalte partide ale rundei, acolo unde multe minuni se pot întâmpla, întrucât în funcție de rezultate, accederea în play-off ar putea fi facilitată.

Oțelul Galați – Csikszereda, FC Brașov – Unirea Constanța, Șelimbăr – Dinamo București și Unirea Dej Metaloglobus sunt meciurile care se vor disputa în paralel cu cel al Buzăului.

Dincolo de rezultatele înregistrate pe alte terenuri, Gloria trebuie să se ajute, la rându-i. Altfel, bulanul, unitate de măsură extrem de evazivă, va deveni doar un factor insignifiant.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker