Sport

Drama Yaroslavei Burlachenko, sportiva de la Gloria

Joacă handbal la Buzău, iar fratele ei luptă în Ucraina

Orice sport devine incredibil de greu și plin de provocări, atunci când este practicat la cel mai înalt nivel. Viața unui profesionist e compusă mai degrabă din ședințe istovitoare de antrenament, încleștări cu rivalele din campionat (în cazul sporturilor de echipă) sau accidentări, urmate de intervenții chirurgicale și sute de ore de recuperare dificilă. Toate astea sunt, însă, floare la ureche, atunci când, la câteva mii de kilometri distanță, fratele tău se află pe linia frontului, riscându-și viața pentru țara în care te-ai născut.

Yaroslava Burlachenko se confruntă zi de zi cu acestă dramă. Mama sa este liantul între cei doi frați în această perioadă, întrucât, în tranșee, WhatsApp este ultimul lucru la care să te gândești. Din când în când, atunci când pe front se așterne acalmia, Yaroslava mai primește câte o poză sau câte o replică de la al ei frate.

Așa cum e normal, din păcate, sportiva este o victimă indirectă a războiului. Chiar în ziua meciului cu Brăila a primit vestea că unul dintre verii săi se prăpădise pe 24 august, dată ce coincide cu Ziua Independenței Ucrainei.

În ciuda situației cu care se confruntă, Yaroslava găsește puterea de a nu le urî pe rusoaicele din Liga Florilor. Cu mult bun simț și discernământ, Burlachenko a declarat că oamenii trebuie să fie oameni, indiferent de naționalitate și că nu sportivii poartă vina pentru ordinele venite dinspre Kremlin.

Buzăul a ajutat-o, cumva, pe sportiva din Ucraina, să-și mai alunge din gândurile negre. Străbate des orașul la pas, vizitează cam tot ce e de vizitat iar publicul din Sala Sporturilor „Romeo Iamandi” a surprins-o cum nu se poate mai plăcut și i-a dat multă putere. Poate și din acest considerent, Yaroslava merită aplauzele noastre.

Articole similare