Economic

Iți dorești o afacere online? Iată de ce ai nevoie de domenii web și servicii de web hosting de calitate

Decizia de a lansa o afacere online este una destul de tentantă, având în vedere potențialul pe care Internetul îl are astăzi. Mediul online reprezintă la ora actuală una dintre cele mai eficiente căi de a vinde sau de a cumpăra servicii și produse. În condițiile date, nu este de mirare faptul că din ce în ce mai mulți oameni doresc să lanseze la rândul lor afaceri pe Internet având în vedere performanțele ce pot fi obținute în sfera online. Obținerea succesului, într-un mediu atât de competitiv cum este cel online, nu este un lucru simplu, în ciuda popularității pe care Internetul în tot ansamblul său o are. Pentru a exista, un site are nevoie de câteva servicii în prealabil și anume, de cele de înregistrare domenii, respectiv web hosting.

Una dintre principalele provocări apar de obicei în momentul alegerii unor servicii de înregistrare domenii, mai precis, alegerea unui nume de domeniu. Deși acestea pot fi alese cu ușurință de la companii precum este www.Gazduire.ro, găsirea unui nume de domeniu relevant, ușor de scris și de memorat, se transforma adesea într-o misiune dificilă. Iată totuși de ce ai nevoie de domenii web și de servicii de web hosting de calitate.

Domeniul web este identitatea unei afaceri online

Înregistrarea unui domeniu web nu este doar un simplu serviciu ce asigură existența unui site, ci este de facto identitatea acestuia. Dincolo de modul în care un site funcționează, oamenii își vor aminti întotdeauna adresa web a unui site care le-a oferit experiențe plăcute sau mai puțin plăcute. Așadar, nu se exagerează absolut deloc atunci când se vorbește despre domeniile web ca despre niște identități ale site-urilor online. Din acest motiv, este mai mult decât recomandat ca numele de domeniu să fie ales în așa fel încât să fie cât mai ușor de scris și memorat. În plus, este de dorit să se evite pe cât posibil cifrele sau diferite simboluri care vor îngreuna scrierea unei adrese web.

Găzduirea web, serviciul care asigură accesul utilizatorilor pe site

Alături de serviciile de înregistrare domenii și cele de web hosting asigură buna funcționare a unui site. Practic prin investiția într-un serviciu de web hosting, datele site-ului vor fi stocate pe un server și puse mai apoi la dispoziția utilizatorilor în forma pe care o știm cu toții. Calitatea acestui serviciu depinde foarte mult de calitatea serverului pe care sunt stocate datele, dar și de modul în care se alege pachetul de web hosting. O simplă alegere neinspirată este suficientă pentru ca întreaga experiență de navigare a unui utilizator să se transforme în frustrare, lucru cel îl va determina să părăsească pagina de îndată.

Selectarea unui pachet de web hosting nepotrivit sau a unui serviciu de web hosting slab calitativ are de cele mai multe ori ca și deznodământ, un site care se încarcă greu sau care în anumite condiții este chiar complet indisponibil. Din acest motiv, este indicat ca alegerea unui pachet de găzduire web să se facă numai după o analiză detaliată a necesităților site-ului.

Articole similare