luni, 01 iunie 2020

Irina Margareta Nistor, declarație de dragoste față de publicul buzoian

Prezentă în această săptămână la Buzău, în cadrul juriului Festivalului Internațional de Film „Buzz Buzău”, Irina Margareta Nistor a vorbit despre admirația pe care o poartă publicului buzoian. Cunoscutul critic de film a ținut un discurs marți, 9 iulie, la des­chiderea festivalului, amintind despre experiența plăcută pe care  a trăit-o anul trecut la Buzău cu ocazia altui proiect.

„Am venit aici, la Buzău, anul trecut, cu <100 de ani, 100 de filme, 100 de orașe>. Orașul vostru m-a impresionat cel mai tare dintre toate orașele pe unde am fost cu acel proiect. Am venit aici cu <O noapte furtunoasă>, un film din 1947, pe care l-am ales special pentru Buzău pentru că era cu George Ciprian, patronul spiritual al teatrului de la Buzău. Am zis să arătăm buzoienilor cine a fost George Ciprian, să îl vedeți jucând… La eveniment a fost prezent și domnul primar al Buzăului, ceea ce nu s-a mai întâmplat în alt oraș pe unde am trecut. Mai mult decât atât, am dat drumul la film în sala în care ne aflam și am trecut în cealaltă sală, unde rula filmul Johnny English, o comedie englezească, în avanpremieră. În sala aia în care rula <Johnny English> era mai puțină lume decât la filmul din 1947. Așa că sunteți cel mai grozav public pe care l-am întâlnit într-un an de zile, în care eu am făcut proiectul <100 de ani, 100 de filme, 100 de orașe>”, a mărturisit cunoscutul critic de film la deschiderea Festivalului Internațional de Film „Buzz Buzău”.

Festivalul continuă până pe 13 iulie, la Teatrul „G. Ciprian”, buzoienii putând intra gratuit la cele peste 3.000 de filme din 43 de țări din Europa și Israel. Titlurile care vor concura în cadrul celor patru secțiuni competiționale – lungmetraj, scurtmetraj, scurtmetraj studențesc și documentar – au fost selecțio­na­te de o echipă alcătuită din criticii de film Cristi Măr­culescu, George Mihalcea, Bogdan Beșliu și Laurențiu Paraschiv.

În total, 28 de filme din 16 țări europene vor concura pentru trofeele BUZZ în 2019, iar proiectele câș­tigătoare vor fi alese de jurii alcătuite din profesioniști ai industriei cinematografice din România și alte câteva țări europene, în timp ce publicul va fi invitat să își voteze filmul preferat, care va fi premiat cu trofeul Pop BUZZ.

loading...
error: Content is protected !!