Sport

Irina Fetecău, aproape de victoria carierei în calificările de la Australian Open

Jucătoarea de tenis Irina Fetecău (215 WTA), fiica jurnalistului buzoian Adrian Fetecău, a fost la un singur pas de cea mai importantă performanță din carieră. Irina (25 de ani) a întâlnit-o pe italianca Martina Trevisan, a doua favorită și numărul 113 mo­ndial, în primul tur al ­cali­ficărilor pentru tabloul principal la Australian Open.

Sportiva, care n-a depășit niciodată primul tur al calificărilor la un turneu de Grand Slam, a fost extrem de aproape de o victorie mare. Românca a fost învinsă după un meci dramatic, de peste 3 ore, cu scorul de 7-5, 6-7, 2-6, irosind o minge de meci în tie-break-ul setului doi!

Și Mihaela Buzărnescu și Gabriela Lee, fostă Talabă, au ratat accederea în turul 2 al cali­ficărilor la Australian Open 2022, primul turneu de Grand Slam al anului. Buzăr­nescu, cap de serie numărul 10 în calificări și locul 122 WTA, a fost învinsă de belgianca Ysaline Bonaventure, poziția 235 în ierarhia mondială, iar Lee, locul 218 WTA, a cedat în fața rusoai­cei Kamilla Rakhimova, poziția 120 în ierarhia mondială. România a rămas cu două reprezentante în ­cali­ficări, Alexandra Cadanțu și Irina Bara, acestea urmând să fie adversare în turul secund.

Articole similare