marți, 02 iunie 2020

Ionela Dobrică: „PSD adoptă un plan cu beneficii majore pentru lucrătorii CFR”

Ionela Dobrică: „PSD adoptă un plan Camera Deputaților a adoptat proiectul de lege privind statutul personalului feroviar, un document extrem de așteptat de sindicatele din domeniu, se arată într-un comunicat de presă al deputatului social-democrat de Buzău Ionela Dobrică. Conform acesteia, printre cele mai importante ­preve­deri se numără reducerea vârstei de pensionare cu ci­nci ani, începând din 2021, dar și adăugarea la salariul de bază a unui coeficient de ierarhizare în funcție de nivelul de studii.

„Statutul personalului feroviar este un document care oferă angajaților din domeniu respectul pe care îl merită. Pe structura șinelor de tren și pe umerii feroviarilor s-a dezvoltat România de-a lungul timpului și mă bucur să văd că eforturile lor sunt în sfârșit recunoscute la adevărata ­va­loare și răsplătite pe măsură”, a declarat deputatul Ionela Dobrică, secretar al Comisiei pentru transporturi și infrastructură din camera inferioară a Parlamentului.

Conform deputatului buzoian, reducerea vârstei de pensionare este o măsură luată în urma unor studii ample efectuate de Ministerul Transporturilor timp de a cinci ani, pe parcursul cărora s-a descoperit o creștere semnificativă a numărului de concedii medicale sau de refacere a controalelor medicale la perioade mult mai mici decât cele normale, ceea ce demonstrează gradul ridicat de uzură fizică și psihică care se înregistrează în rândul personalului feroviar.

„Ultimul document de acest fel a fost adoptat în urmă cu 43 de ani și era clar că el nu mai poate răspunde în mod optim cerințelor actuale. Era nevoie de un statut al personalului feroviar care să fie calibrat la standardele europene și asta este ceea ce PSD, în colaborare cu sindicatele din domeniu, au pus pe hârtie. Mai mult decât atât, acest document nu doar că reprezintă o formă de res­pect pentru cei care au lucrat în condiții grele, dar are și potențialul de a încuraja tine­rii să urmeze o carieră în acest domeniu, răsplata fiind de acum încolo ridicată la nivelul eforturilor depuse”, a mai declarat Ionela Dobrică.

Aceasta mai spune că printre beneficiile incluse în statutul personalului feroviar se mai numără și primirea de ajutoare materiale de Crăciun, de Paște și de Ziua Feroviarilor, asigurare gratuită de viață și de sănătate, locuință de serviciu și legitimație de călătorie gratuită pe calea ferată, tichete de masă, tichete cadou, tichete de creșă sau alte tipuri de tichete de valoare acordate conform legii.

 

2 COMENTARII

  1. Iar gargara pentru fraieri, din 2021 vom …., Minciuni pe banda rulanta, masrca psd.

  2. Lasă-mă cu cheferiștii! Alea cu tinerii, promise în 2016, unde sunt? Te-am urmărit. În afară de aia cu jumătatea din minimul amenzilor la 15 zile, nada!

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!