miercuri, 21 octombrie 2020

Ionela Dobrică: „PNL declară război noilor generații”

Programele Prima Casă și Start Up Nation, dublarea alocațiilor sau gratuitatea transportului pentru elevi se numără printre proiectele trunchiate, pas cu pas, de către guvernarea Partidului Național Liberal, transmite deputatul social-democrat de Buzău Ionela Dobrică, preșe­dintele organizației județene a Tineretului Social Democrat, într-un comunicat de presă.

„România se confruntă cu grave probleme care ne pun în pericol perspectivele de dezvoltare. Viitorul unei țări se construiește în timp și începe cu investiția în tineri. Din păcate,  după ce trec de vârsta de 16 ani, jumătate dintre tinerii români se gândesc să emigreze, potri­vit Centrului de Studii pentru Migrație. Aceasta este realitatea de la care un guvern responsabil ar trebui să-și gândească politicile publice. Asta a făcut PSD când a investit masiv în programe de sprijinire a antreprenoriatului, precum StartUP Nation, sau când am făcut primii pași pentru repatrierea forței de muncă plecată în stră­inătate, prin programe precum Diaspora StartUP. Însă, dacă ne uităm la guvernul PNL, observăm că face tot ce ține de el pentru a convinge și mai mulți tineri să plece din țară”, susține Ionela Dobrică, deputat PSD.

Ea spune că toate pro­iectele dezvoltate de Partidul Social Democrat cu scopul de a-i ajuta pe tineri sunt astăzi trunchiate de liberali. Astfel, consideră Ionela Dobrică, dublarea alocațiilor propusă de social-democrați este de-a dreptul îngropată de actualul guvern, Start Up Nation nu va mai avea fonduri pentru aproximativ 7.400 de firme, de Diaspora StartUP nu se vorbește nimic, Prima Casă este un proiect care, pas cu pas, este tras pe linie moartă, iar gafele Executivului privind transportul public gratuit pentru elevi reprezintă unitatea de măsură pentru profesiona­lismul celor care ne guvernează.

„Cât timp a fost la guvernare, PSD a înțeles că investiția în tineri și exodul de resursă umană sunt printre cele mai importante lucruri pentru România. Tocmai de aceea, atât în Parlament cât și în Guvern, am dezvoltat măsuri și programe menite să le ușureze viața tinerilor și să-i convingă astfel să rămână în țară, să dezvolte afaceri și să-și întemeieze familii. Ce face astăzi PNL? Șterge cu buretele toate eforturile noastre din ultimii ani și, în consecință, șansele pentru o Românie de mâine mai bună”, mai adaugă parlamentarul social-democrat buzoian.

Ionela Dobrică mai susține că guvernul PNL nu doar că blochează măsurile propuse de PSD pentru sprijinirea tinerilor, precum dublarea alocațiilor, dar distruge inclusiv programele vechi, care și-au dovedit utilitatea și care contribuie la bunul mers al economiei. „Să fii PNL și să elimini pas cu pas programe performante ca Prima Casă sau Start Up Nation înseamnă să atentezi cu bună știință la viitorul României. Încă un an cu PNL la guvernare și tinerii nu doar că nu vor mai avea perspectiva de a deveni antreprenori, dar se vor trezi și în imposibilitatea de a-și mai achiziționa o locuință. Și atunci se vor întreba, pe bună dreptate, ce șanse le mai oferă lor România și de ce ar mai rămâne în țară”, avertizează deputatul PSD de Buzău Ionela Dobrică.

loading...
error: Content is protected !!