marți, 22 septembrie 2020

Primăria Soroca, printre cele 20 APL ce vor implementa proiecte de sporire a participării cetățenilor în procesul bugetar

Centrul Analitic Independent „Expert-Grup”, în parteneriat cu Institutul pentru Politici și Reforme Europene (IPRE) au finalizat procesul de selecție a 20 de Autorități Publice Locale (primării) care vor benefica de suport în cadrul proiectului „Informează, abilitează și acționează! Societatea civilă pentru o mai bună guvernanță bugetară în Moldova”. Cele 20 de autorități locale de nivelul I au fost selectate din patru regiuni de dezvoltare ale Republicii Moldova, iar în regiunea nord au fost incluse: Primăria Bălți, Primăria Soroca, Primăria Drochia, Primăria Sîngerei și Primăria Floreşti.

În cadrul activităților proiectului, care urmează să fie realizate în următorii doi ani, APL-urile, împreună cu reprezentanții societății civile vor primi suportul metodologic și organizatoric necesar pentru ca APL să implementeze cu succes cerințele privind participarea cetățenilor în procesul bugetar. La implementarea cu succes a proiectului APL-urilor participante le vor fi decernate trofee privind realizările în procesul de sporire a participării în procesul bugetar.

Proiectul „Informează, abilitează și acționează! Societatea civilă pentru o mai bună guvernanță bugetară în Moldova” este implementat de Centrul Analitic Independent „Expert-Grup”, în calitate de partener principal, în consorțiu cu Konrad Adenauer Stiftung e.V. (KAS, Germania), Centrul pentru Studii Est Europene (CSEE, Lituania) și Institutul pentru Politici și Reforme Europene (IPRE). Proiectul este implementat cu suportul financiar oferit de Uniunea Europeană și Konrad Adenauer Stiftung e.V.

Partenerii regionali de implementare a proiectului sunt: Institutul pentru Inițiative Rurale, ADR Habitat, Centrul CONTACT, AO „Caroma-Nord”, Asociaţia Obştească „AZI”.

 

loading...
error: Content is protected !!