vineri, 14 august 2020

Iohannis: „Războiul cu PSD nu s-a terminat. Urmează bătăliile pentru prezidențiale, locale și parlamentare”

Președintele Klaus Iohannis a declarat, la întrunirea liberalilor din zona Vest, că PNL și românii sunt în război cu PSD care, din prima zi de mandat, a început „să atace România și pe români”. „Dacă există ceva ce seamănă cu un stat paralel în România, atunci acest lucru se numește PSD. Fiindcă ei, dragii mei, sunt adânc înșurubați și sunt paraleli cu agenda româ­nilor”, a explicat președintele României.

Președintele Klaus Iohannis și președintele PNL Ludovic Orban, însoțiți de Nicoale Robu, primarul liberal din Timișoara, au mers printre bănățeni, în drumul spre Adunarea Regională a organizațiilor PNL din regiunea Vest.

La intrarea în sala reuniunii, Klaus Iohannis și Ludovic Orban au fost primiți cu entuziasm de cei 3.500 de membri și simpatizanți ai PNL. Președintele Klaus Iohannis a declarat că PNL se află în plin război cu PSD și le-a transmis liberalilor să nu-i subevalueze pe pesediști. „De ce am intrat noi într-un război? Vă ami­ntiți cum a câștigat PSD alegerile cu promisiuni des­pre lapte și miere care vor curge? Și ce au făcut din prima zi, din prima zi de mandat? Au început să atace România și pe români, au început cu justiția. Ei, gașca de penali, au început să atace justiția din România. Și ne-am opus, și voi, și eu! După care au început să atace toate sistemele mari din România. Au început cu justiția, au continuat să înșurubeze neamuri și pretenari peste tot în funcții de conducere, în administrație, în învăță­mânt, în sănătate, și nu s-au oprit, cum se zice la noi, nu a mai dat sfântul să se oprească”, a fost explicația dată de șeful statului privind conflictul cu PSD. „Cineva trebuia să spună: «Atât», și asta am făcut noi, voi și cu mine”, a mai spus șeful statului.

Război cu PSD

Șeful statului a conti­nuat în aceeași notă: „De aceea suntem în război, fiindcă cineva trebuie să ia partea României și de aceea suntem în acest război și vom câștiga acest război. Și am început bine. Ați văzut fețele lor la moțiune? Îngropăciune, nu alta. Așa pățește cine se ia de români, pierde”.

Klaus Iohannis le-a transmis liberalilor să nu subestimeze PSD. „PSD este în continuare un adversar foarte puternic. PSD este adânc înșurubat în structurile statului și dacă există ceva ce seamănă cu un stat paralel în România, atunci acest lucru se numește PSD. Fiindcă ei, dragii mei, sunt adânc înșurubați și sunt paraleli cu agenda românilor. Sau chiar în contrasens cu românii, cum am mai spus-o”, a explicat președintele României. „Noi am reușit să câștigăm câteva bătălii importante, referendumul, europarlamenare și acum moțiunea. Războiul nu s-a terminat. Urmează prezidențialele, localele și parlamentarele și eu îmi doresc să le câștigăm pe toate împreună”, a mai afirmat Iohannis.

Președintele le-a spus liberalilor că vor guverna, cu un Executiv de tranziție, dar le-a atras atenția că îi așteaptă o perioadă dificilă. Șeful statului a spus că vor exista numeroase „minciuni gogonate” din partea PSD, cum este cea cu tăierea pensiilor și salariilor. „Toți vă vor ataca, în frunte cu pesediștii. Și să nu credeți cumva că pesediștii vor ceda puterea ușor. Nu o vor face! Au început deja să vehiculeze sperietori mincinoase pesediste și pentru a demonta prima mare minciună gogonată pesedistă, vă spun vouă și tuturor românilor, cu toată răspunderea: Nu vor exista tăieri de pensii și salarii!”, a afirmat Klaus Iohannis.

Democrația va învinge

Președintele PNL Ludovic Orban, a declarat că după 30 de ani de la ­Re­voluție nu s-a aflat adevărul și nici cine a tras în re­voluționari. „Vă mărturisesc că de fiecare dată când vin în Timișoara, vin cu emoție și de fiecare dată nu pot să uit că Revoluția a plecat de aici mulțumită tinerilor și mai vârstnicilor curajoși, care au pus mai presus de viața lor libertatea fiecărui român. Suntem la 30 de ani de la Revoluție și este timpul să punem punct tranziției. După 30 de ani nu am aflat cine a tras în noi și cine este vinovat pentru cei peste 1.000 de morți de la Revoluție. După 30 de ani nu am aflat cine sunt cei care au organizat mineriadele”, a afirmat liderul PNL.

De asemenea, Orban a spus că nu se cunoaște adevărul despre violențele din 10 august. „Aici, astăzi, nu știm cine a dat ordinele ticăloase, care au transformat Jandarmeria într-o armă de luptă împotriva cetățenilor”, a declarat Orban. „V-o spun limpede, cine își imaginează că poate să mai rămână secret dosarul evenimentelor din 10 august se înșelă amarnic. Cine își imaginează că vom tolera la nesfârșit să nu aflăm cine sunt vinovați, care au omorât copiii noștri, trebuie să știe că va veni vremea adevărului. Cine își imaginează că la nesfârșit vor fi ascunse identitățile celor care au omorât tineri, intelectuali, oameni civilizați în București cu ocazia mineriadelor trebuie să știe, adevărul va ieși la supra­față, așa cum uleiul iese la suprafața apei”, a spus ­li­derul PNL, afirmând că democrația va învinge în România.

Acesta le-a cerut libe­ralilor, nu numai să câștige alegerile în fiecare județ, ci în toate localitățile din Vest. „Avem cel mai bun candidat la Președinție și avem cea mai puternică și onestă echipă de campanie din România”, a mai spus Orban.

Comanda: Partidul Națio­nal Liberal – PNL
Executant: SC INFO MEDIA HOUSE SRL
Cod Mandatar: 31190005

loading...
error: Content is protected !!