Politic

Învăţăturile lui Marian Muşat către locuitorii din Valea Salciei în ziua când a anunţat că părăseşte Primăria

Marian Muşat, primar al comunei Valea Salciei aflat la al şaselea mandat, renunţă la funcţie la fix un an după alegerile locale. După ce a condus comuna timp de 21 de ani, acesta va pleca la Camera de Conturi Vrancea, unde a susţinut concurs pentru ocuparea unui post de inspector.

Muşat a anunţat că părăsește fotoliul de primar printr-o postare pe Facebook: „Au trecut mulţi ani, în care v-am simţit lângă mine. Acest lucru m-a făcut să fac tot ce se poate ca să creez condiţii cât mai bune pentru cei care locuiesc sau vin în Valea Salciei . Mi-aş fi dorit să pot mai mult. Acolo unde am greşit, vă rog să mă iertaţi. Mi-a plăcut să fiu aproape de copii, de tinerii care mi-au fost elevi şi acum au ei copii, de părinţii lor, peste care timpul şi-a pus amprenta înţelepciunii. Acum comuna noastră se află printre cele mai frumoase localităţi. Dacă unii n-o văd aşa, noi o vedem, că locuim în ea. Angajaţii Primăriei singuri nu pot să o ţină curată dacă nu ne implicam fiecare din noi. Proiectele începute şi cele gândite pentru viitor vor fi duse mai departe de viceprimar şi echipa din Primărie. Cât timp vor dori să facă lucruri frumoase şi bune pentru localitate, vor beneficia de sprijinul meu dacă îl doresc. Să selectaţi bine pe cei care vor reprezenta comuna. Să fie oameni care să aibă rădăcinile aici, să fie respectuoşi zi de zi, nu doar când au interes, să aibă o vârstă care să le permită să ia decizii bune dar să nu obosească, să iubească comuna şi oamenii care locuiesc în ea cu părţile şi defectele lor, să fie aproape de preot şi biserică. Spun aceste lucruri deoarece, în scurt timp după promovarea unui concurs nu voi mai fi primar, dar voi rămâne locuitor al comunei şi voi ajuta pe oricine îmi va cere sprijinul”, a scris pe Facebook Marian Muşat, primarul comunei Valea Slaciei.

Marian Muşat a fost ales primar al comunei Valea Salciei în anul 2000. În 2008, 2012 şi 2020, acesta nu a avut contracandidat, fiind deci ales cu unanimitatea voturilor valabil exprimate. Motiv pentru care a propus guvernanţilor să schimbe legea electorală, în sensul în care în localităţile în care există un singur candidat să nu se mai organizeze alegeri, economisindu-se, astfel, banii cheltuiţi pentru ştampile, buletine de vot sau pentru plata personalului din secţiile de votare.

Pe lângă funcţia de primar, Muşat este şi preşe­din­tele filialei buzoiene a Asociaţiei Comunelor din România.

Articole similare