Actualitate

Întinsul rufelor pe sârme, motiv de sfadă între buzoieni

Pe platforma Buzău City Report, calea de comunicare a buzoienilor cu primarul Constantin Toma, sunt postate sesizări din cele mai diverse, precum probleme apăsătoare cu care se confruntă oamenii în fiecare zi sau alte nemulțumiri care i se aduc la cunoștință edilului. Firește, unele postări mai conțin și mesaje controversate sau hazlii, cărora primarul nu le răspunde întotdeauna sau o face într-un mod pe măsura mesajului.

Un mesaj apărut recent pe platforma Primăriei a fost postat de un buzoian, nemulțumit de sârmele întinse în jurul unor blocuri de pe strada Traian Vuia, pe care unii cetățeni își usucă rufele și care dau un aspect foarte urât spațiului verde. Primarul i-a răspuns că a trimis sesizarea sa către asociația de proprietari din zonă, pentru a le desființa, conform Hotărârii de Consiliu Local nr. 326/2017, privind măsurile edilitar-gospodărești, administrarea fondului locativ public și privat, precum și alte măsuri pentru asigurarea ordinii și curățeniei în municipiul Buzău.

În document, la obligațiile cetățenilor, se specifică faptul că aceștia trebuie „să nu amplaseze bătătoare de covoare în jurul imobilelor de locuit, să nu scuture covoare, să nu usuce rufe pe împrejmuire și pe echipamentele amplasate în spațiile de joacă; să nu procedeze la întinderea/uscarea rufelor «la vedere» la frontul stradal”, iar „nerespectarea obligațiilor prevăzute se sancționează cu contravențional cu avertisment sau amendă cuprinsă între 500-1.000 lei”.

Postarea buzoianului a atras nemulțumire din partea altor cetățeni, care spun că nu din plăcere își întind rufele la vedere, ci din necesitate, dat fiind că nu au un spațiu special amenajat în apartament pentru acest lucru. Pe lângă aceasta, mașinile de spălat rufe cu uscătoare încorporate au prețuri destul de „piperate”, iar cele mai multe „uscătoare” – camere special amenajate în blocuri pentru a putea fi întinse rufele -, au fost desființate între timp sau sunt adesea neîncăpătoare.

„Referitor la sesizările legate de sârmele de rufe prinse de copaci, aș vrea să îmi explice concret cu ce îi deranjează pe oamenii care au postat? Au epuizat toate grijile vieții și acum sunt preocupați cu un stres ca acesta? Ca idee, vă întreb, unde ați sugera să își usuce acei oameni rufele? Credeți că dacă aveau spațiu în micile apartamente ar fi preferat să își expună lenjeria în văzul tuturor? Foarte urât că ați epuizat alte treburi și vă preocupă uscarea hainelor unor oameni!”, a transmis o buzoiancă pe buzaucityreport.ro.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Articole similare