Cultură

Fost director al Teatrului „George Ciprian”, regizor pentru o premieră a Operei Naționale din București

Fostul director al Teatrului „George Ciprian din Buzău” Răzvan Ioan Dincă,  regizor artistic, producător de spectacole muzicale, antreprenor cultural și poet român – de-a lungul carierei sale, fost director al Teatrului Național de Operetă „Ion Dacian” din București, fost director al Operei Naționale din București, și președinte director general al Societății Române de Radiodifuziune  -, este regizorul celui mai de succes musical al tuturor timpurilor, „Fantoma de la Operă” de Andrew Lloyd Webber.

Razvan Dincă

Spectacolul  se va juca pentru prima dată pe scena Operei Naționale București. Iubitorii de astfel de spectacole vor avea posibilitatea să  descopere povestea geniului excentric și a tinerei soliste de operă care a captivat peste 80 de milioane de spectatori din întreaga lume.  Sunt disponibile bilete la reprezentațiile din 10, 11, 12, 13 și 14 mai, ora 18.30, pe http://tickets.operanb.ro/ și la casa de bilete a Operei.

Daniel JInga

Despre această premieră, directorul Operei Naționale din București, buzoianul Daniel Jinga, a scris pentru pasionații de muzică: „E un spectacol foarte bun și pentru noi, cei din interiorul fenomenului, o lecție despre lupta împotriva blazării, despre fantoma ce bântuie un gen, și nu o clădire… Ca muzicieni, găsim elementele unui discurs muzical muzeal, ce abundă în citate stilistice puccini-ene, rossini-ene, mozart-iene. La început am crezut ca este doar un musical, dar… teatrul în teatru și opera în operă aveau să fie motivele unei cuceritoare orchestrații”.

Despre spectacol se poate spune că muzica este de Andrew Lloyd Webber, versuri de Charles Hart, versuri suplimentare de Richard Stilgoe, libret de Richard Stilgoe și Andrew Lloyd Webber și este bazat pe romanul „Fantoma de la Operă” de Gaston Leroux. A fost regizat inițial de Harold Prince, și orchestrația aparține lui David Cullen & Andrew Lloyd Webber. Producția originală  aparține lui Cameron Mackintosh Ltd. şi The Really Useful Group Ltd.

 

Articole similare