luni, 01 iunie 2020

Internatul Licelui Henry Coandă, reabilitat termic cu fonduri europene

Internatul Licelui Henry Coandă (Liceul CFR) va fi reabilitat termic cu fonduri europene, după ce Primăria Buzău a semnat, cu Agenția de Dezvoltare Regională Sud-Est, contractul de finanțare a investiției. Proiectul are o durată de implementare de 29 luni, obiectivul general fiind creșterea eficienței energetice în clădirile publice din municipiul Buzău, îndeosebi a celor care înregistrează consumuri energetice mari, deziderat al Planului de Acțiune pentru Energie Durabilă al municipiului Buzău, 2015-2020. Bugetul este de 5.411.959,02 de lei, din care 4,35 milioane vor fi bani alocați din fonduri europene, 666.420 lei din bugetul național, iar contribuția municipalității este de 102.526 lei la care se adaugă cheltuieli neeligibile în ­va­loare de 285.000 lei.

Lucrările generale din cadrul acestui proiect constau în conformarea la cerințele privind securitatea la incendiu, termoizolarea fațadelor clădirii, refacerea completă a sistemului de termo și hidro izolație a terasei, termoizolarea intradosului planșeului peste subsol, înlocuirea ferestrelor cu fe­restre din profile de aluminiu și geam termoizolant low-e, refacerea hidroizolației copertinelor de acces; refacerea trotuarului de gardă, refacerea instalației de distribuție a agentului termic pentru încălzire și apă caldă, între punctul de racord și planșeul peste subsol, instalarea unei surse regenerabile de energie prin folosirea pompelor de căldura de tip aer-apa și integrarea acestora în sistemul existent de încălzire prin intermediul unor schimbătoare de căldură și automatizarea aferentă, implementarea unui sistem de automatizare (sistem de control activ), înlocuirea receptorilor de terasă și racordarea la coloanele de canalizare pluviale existente, instalații de stins incendiile tip hidranți interiori, hidranți exterior, instalarea unor panouri solare și a unui boiler cu o serpentină, înlocuirea corpurilor de iluminat cu unele cu LED, cu durată mare de viață și consum redus și sistem de detecție și semnalizare împotriva incendiilor.

Conform directorului Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Est,  Luminița Mihailov, municipiul Buzău se află pe un loc fruntaș în absorbția de fonduri europene. Alte proiecte în domeniul eficienței energetice căldiri publice pe care administrația locală le va implementa vizează, printre altele, reabilitarea Școlii Gimnaziale nr. 11, a Grădiniței cu program prelungit „Cei șapte pitici” și reabilitarea corpului tehnic al Liceului Henri Coandă. ­Va­loarea totală a proiectelor depuse în cadrul Axei Prioritare 3 (sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon) este de 12 milioane de euro.

1 COMENTARIU

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!