sâmbătă, 24 octombrie 2020

Debut comun pentru Ligile a 2-a şi a 3-a. Când ar urma să ia startul Gloria, Metalul şi CSM Rm. Sărat

Federaţia Română de Fotbal a stabilit, în şedinţa de luni a Comitetului Exe­cutiv, când vor începe noile ediţii de campionat în eşaloanele 2 şi 3, faza naţională a Cupei României şi Liga 1 la fotbal feminin. Totul, sub rezerva evoluţiei situaţiei epidemiologice, după cum a anunţat preşe­dintele FRF, Răzvan Burleanu.

Astfel, FRF ia în calcul ca noul sezon al Ligilor a 2-a şi a 3-a să înceapă pe 29 august, dar data nu este bătută în cuie, iar startul ar putea amânat.

,,Referitor la debutul Ligii a 2-a, respectiv Ligii a 3-a, vorbim de 29 august. În acelaşi timp, la nivel de Comitet Executiv, am stabilit că în fiecare săptămână vom analiza evoluţia pandemiei, astfel încât să fim în măsură să susţinem sau nu amânarea acestui debut de campionat la nivelul Ligii a 2-a şi, respectiv Ligii a 3-a”, a punctat Răzvan Burleanu.

Fotbalul buzoian va fi reprezentat în viitorul sezon competiţional de SCM Gloria, în eşalonul secund,  de Metalul şi, posibil, de CSM Rm. Sărat, în Liga a 3-a.

CSM Rm. Sărat ar putea juca în faza naţională a Cupei pe 25 august

Conform programului întocmit de Federaţie, viitorul sezon competiţional ar trebui să debuteze pe 25 august, cu meciurile din primul tur al fazei naţionale a Cupei României, ediţia 2020-2021. Fotbalul buzoian va fi reprezentat de CSM Rm. Sărat, echipă desemnată de Asociaţia Judeţeană de Fotbal să evolueze în această competiţie. În primul tur al fazei naţionale a Cupei României participă cele 42 de reprezentante judeţene, cât şi 34 de echipe dintre ultimele clasate din Liga a 3-a.

Dilemă: una sau două serii în Liga a 2-a?

După finalizarea ­me­ciurilor de baraj, din L2 în L1 şi din L3 în L2, Federaţia va decide şi structura noului sezon competiţional în eşalonul secund. Deocamdată, se fac diverse scenarii, pentru o serie unică, exact ca şi până acum, sau două, pe criterii geografice.

Noua ediţie a Ligii a 2-a ar trebui să aibă la start 23 de echipe, dacă toate cluburile cu drept de participare vor obţine şi certificarea şi se vor înscrie în campionat.

Federaţia ia în calcul revenirea la două serii, soluţie care ar fi şi ca un sprijin pentru echipe, ale căror bugete, inevitabil, au fost sau vor fi afectate de repercusiunile pandemiei de coronavirus. Cu două serii, alcătuite după criterii geografice, deplasările ar fi mai scurte, meciurile mai puţine, implicit cheltuielile mai mici.

,,Sunt două scenarii pe care le analizăm, pe care le-am şi prezentat pe scurt reprezentanţilor Ligii a 2-a. Pe de-o parte, vom avea varianta de a avea o singură serie de maximum 23 de echipe sau două serii, una de 11 echipe, alta de 12. Nu ne dorim să creştem numărul de echipe la nivelul Ligii a 2-a, astfel încât să putem reveni la o singură serie peste încă un sezon, la maximum 20 de echipe”, a explicat ­preşe­dintele FRF, Răzvan Burleanu.

loading...
error: Content is protected !!