Actualitate

Întâlnire la Guvern cu sindicaliștii din Educație. Ciolacu a suspendat negocierile pentru rotativă

O întâlnire importantă va avea loc duminică, la ora 12.00, la Guvern. Premierul Nicolae Ciucă va încerca să-i convingă pe sindicaliști din Educație să renunțe la greva generală care este programată să înceapă luni dimineață la ora 8.00, în întreaga țară.

Anterior, liderul Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a cerut suspendarea discuțiilor din coaliție privind formarea noului Guvern până la rezolvarea problemelor legate de grevele anunțate în Educație și Sănătate: „De când am intrat la guvernare prioritatea noastră a fost stabilitatea țării și buna guvernare, astfel încât românii și economia româneasca să treacă mai ușor peste multiplele crize cu care ne confruntăm. E clar că în acest moment agenda românilor nu mai coincide cu agenda politică, iar eu am promis că niciodată nu am să pun interesele politice mai presus de intereselor românilor”, a scris, sâmbătă, Ciolacu pe Facebook.

De cealaltă parte, Simion Hăncescu, preşedintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, una dintre cele două mari federaţii sindicale din învăţământul preuniversitar, a afirmat, sâmbătă după amiază, că este exclus ca şcolile să se deschidă luni şi ca profesorii să renunţe la greva generală anunţată. Acesta subliniază că dacă vor exista cazuri de inspectori şcolari sau directori de şcoli care vor încerca să îi intimideze pe profesorii participanţi la grevă, pe numele acelora vor fi depuse plângeri penale.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker