Economic

Instrumente indispensabile pentru trusa ta de bricolaj

Dacă ești pasionat de bricolaj și îți place să faci mici lucrări prin casă, din necesitate sau doar din pasiune, atunci vei avea nevoie de câteva instrumente și scule absolut necesare pentru această îndeletnicire.

Indiferent că stai la casă sau la apartament, cu siguranță, dacă ești pasionat de bricolaj, găsești mereu câte ceva de făcut, de adăugat sau de reparat, așa că vei avea nevoie de câteva instrumente indispensabile. Ca să nu le mai împrumuți de fiecare dată de la vecini sau prieteni, acum e momentul să-ți pui la punct mini atelierul de acasă, asta mai ales dacă te-ai angajat în proiecte de bricolaj care vor dura ceva timp. Iar dacă mai ai nevoie de o sumă de bani pentru a face asta, poți apela oricând la credite nebancare.

Hai să vedem în continuare ce ar trebui să conțină trusa de bricolaj!

Cutii de scule

Par niște lucruri banale, dar sunt niște accesorii absolut obligatorii dacă vrei să fii organizat și să nu bâjbâi prin dulapuri sau sertare de fiecare dată când ai nevoie de o șurubelniță, un burghiu sau o piuliță. Asupra numărului acestora vei hotărî în timp, pe măsură ce colecția ta de unelte pentru bricolaj se va mări.

Ciocane

Vei avea nevoie pentru început de minimum două ciocane – unul cu gheare, cu care poți îndepărta cuiele sau pe care să îl utilizezi pe post de mini rangă. Al doilea ar trebui să fie un ciocan de cauciuc, de care vei avea nevoie atunci când nu vrei să lași urme pe o bucată de lemn sau de zidărie.

Șurubelnițe

Ai nevoie de minim două șurubelnițe Phillips (mare și mică), două șurubelnițe cu cap plat (mare și mică), o șurubelniță martor pentru curent electric, un set de șurubelnițe mici și un set de chei hexagonale (imbusuri). Foarte utilă va fi și o șurubelniță electrică cu mai mulți biți.

O bormașină

Bormașina este o unealtă pe care o vei folosi la aproape orice lucrare de bricolaj. De preferință ar fi să alegi una rotopercutoare pe care să o folosești și la lucrări de zidărie. De asemenea, vei avea nevoie și de trei seturi de burghie: pentru lemn, metal și zidărie.

Fierăstraie

Pentru lucrări simple de bricolaj este suficient un fierăstrău pendular și câteva fierăstraie de mână: unul pentru lemn, unul japonez și unul cu lamă pentru tăiat metale.

Dălți pentru lemn

Ai nevoie de cel puțin trei dălți de dimensiuni diferite. Acestea vor veni cu capace pentru lame care să le ferească de tocire. Totodată, vei avea nevoie și de o piatră de ascuțit.

O ruletă

Ruleta este unul dintre cele mai cunoscute și des utilizate obiecte pentru măsurare, fiind de altfel și una dintre sculele care nu trebuie să lipsească din trusa ta. Ruleta ar trebui să aibă măcar 5 m lungime și, de preferat, gradații în mm și inch, pentru cazul în care te inspiri de la americani sau britanici în proiectele tale.

Lanternă

Dacă lucrezi în zone mai întunecate, îți va fi foarte utilă o lanternă. De aceea, o lanternă bună nu ar trebui să-ți lipsească. Poți alege chiar o lanternă frontală, pe care să o montezi pe cap atunci când ai nevoie de vizibilitate sporită în timpul lucrărilor de bricolaj.

Set de patenți și clești

Din trusa de scule n-ar trebui să-ți lipsească un clește de scos cuie, un patent clasic, un patent cu vârf ascuțit și un patent/clește pentru dezizolat cabluri.

Un detector de cabluri

Acest aparat nu este neapărat necesar, dar poate fi util dacă ai nevoie să fixezi piese de mobilier în perete, în apropierea întrerupătoarelor sau a prizelor.

O nivelă cu bulă

Alege un poloboc lung de un metru deoarece va fi foarte util pentru a verifica orizontalitatea și verticalitatea lucrărilor tale de bricolaj

Cleme și menghine de mână

Aceste accesorii sunt foarte utile la lucrările de tâmplărie, pentru prinderea sau fixarea temporară a pieselor cu care lucrezi.

Echipament de protecție personală

Acum că ți-ai dotat atelierul cu tot felul de scule și unelte, nu trebuie să uiți de propria protecție. De aceea, trebuie să te asiguri că în trusa ta de scule ai mănuși de lucru, ochelari de protecție și o mască pentru a nu inspira praful rezultat în urma lucrului.

Este cu adevărat important să folosești sculele potrivite pentru proiectele tale, care să îți ușureze munca. Sculele potrivite, de calitate, te pot ajuta să îți realizezi lucrările mai ușor și eficient, iar acest lucru se poate traduce prin economii substanțiale de timp și bani.

Investește neapărat în scule de calitate pentru a avea garanția că nu te vor lăsa la greu, iar dacă mai ai nevoie de bani pentru achiziționarea oricărui echipament necesar pentru mini atelierul tău de acasă, nu uita că poți apela la credite rapide.

Articole similare