Sport

Brăilencele ne „nășesc” ori de câte ori ne prind

Gloria pierde încă o dată cu Dunărea

Meci de „totul sau nimic” pentru Gloria, împotriva unei echipe pe care Buzăul nu o bătuse niciodată. Joi, în Sala Sporturilor, a venit Brăila, o trupă care joacă al naibii de bine pe două fronturi, atât în Liga Florilor, cât și în Cupa EHF.

Partida a început spectaculos, cu Gloria la cârmă, fetele distanțându-se rapid la trei lungimi. Era minutul 10, iar speranțele oamenilor din sală atinseseră deja cote înalte. Premiera, aceea de a îmblânzi Dunărea, era posibilă.

Lucrurile s-au derulat bine pe aproape tot parcursul primei jumătăți. Gloria s-a dus repede la plus 4, (8-4, minutul 13), după reușita Ilynei, menținând un ecart bun până prin minutul 19, moment în care brăilencele se apropiau la două goluri, prin Da Rocha. Au urmat minute tensionate, cu greșeli ale ambelor combatante, însă, din nefericire, oaspetele au speculat mai bine momentele-cheie. Dunărea prelua conducerea cu patru minute înainte de pauză, prin Kanaval, cea mai bună jucătoare a partidei, însă la cabine se intra la egalitate, 17 la 17.

Actul doi a debutat bine pentru Buzău, sau, mai degrabă, rău pentru oaspete, pentru că brăilencele nu au reușit să înscrie timp de șapte minute, perioadă infertilă de care Gloria a profitat prea puțin. Fetele noastre au marcat de trei ori totuși, trecând, din nou, la conducere. Minutul 40 aducea din nou un ecart de patru goluri pentru Buzău, avantaj menținut mai puțin de trei minute. Intră în scenă Maria Kanaval, berbecele Brăilei menit să spargă barajul buzoian. Belarusa a menținut la cote bune atacurile echipei de la Dunăre, în momentele critice în care oaspetele păreau neinspirate sau stoarse de orice strop de energie. Cu un sfert de oră înainte de final, Gloria avea, pentru ultima oară, un avantaj de două  goluri, după reușita Anei Maria Iuganu, apoi s-a mers cap la cap, până în minutul 57, atunci când Daria Bucur egala la 31. Pe final, brăilencele au fost mai lucide, înscriind de două ori consecutiv. Teoretic, Gloria ar fi putut egala, dar Blazevici a ratat de la șapte metri cu 13 secunde înainte de ultimul gong, într-un moment în care Brăila avea inferioritate numerică. Mingea expediată de croată a lovit două bare ale porții, iar marcajul om la om din ultimele momente devenise inutil. Dunărea pleacă, încă o dată, neînvinsă de la Buzău. S-a terminat 31-33, a opta înfrângere consecutivă în acest derby zonal.

Dincolo de rezultat, jocul Gloriei nu a arătat rău, în ciuda mizei care în mod normal și-ar fi pus amprenta pe evoluțiile unor sportive. Buzăul a desfăcut bine jocul pe extreme, surprinzând, de multe ori, o apărare concentrată pe axul central. Moroianu și Coman au înscris de pe flancuri de 12 ori, ambele cu procentaje perfecte. Dacă blue-print-ul atacului a fost bun, defensiva nu a funcționat la cei mai înalți parametri, cum, de altfel, nici poarta nu ne-a ajutat. Tea Pijevic, un goalkeeper care ne-a obișnuit cu prestații de clasă, a reușit doar două parade. Dovadă că Radu Moldovan s-a autosesizat, dându-i mai multe minute Anei Măzăreanu.

Cu toate că Gloria a avut puține sportive pe bancă, fetele ar fi putut să profite de o premisă cât se poate de importantă. Brăilencele au avut un program infernal în ianuarie, cu cinci meciuri disputate (înaintea celui de joi seară). Ca să nu mai punem la socoteală drumul cu autocarul, pe ruta Târgu Jiu-Zagreb, aventură pigmentată cu cinci ore petrecute în vama croată. În ciuda celor relatate mai sus, fetele antrenate de Jan Leslie au părut mai proaspete fizic și mai lucide, pe final.

 

Articole similare