Economic

Instrmente pentru SEO populare si utilizate specialistii din domeniu

Daca te inrebi ce este SEO si care sunt beneficiile pe care acesta le aduce, iti oferim mai multe informatii pe care le poti gasi sub forma unui Ghid SEO din care sa tragi singur concluziile si sa iti faci un plan de actiune in acest domeniu. Beneficiile aduse de SEO sunt numeroase iar tu va trebui sa folosesti toate resursele disponibile pentru a te asigura ca obtii rezultate foarte bune. Prin urmare, azi iti prezentam cele mai importante tooluri de SEO.

1. Yoast

Yoast este un uimitor instrument pentru Wordpress si vine la pachet cu un tool pentru audit care arunca o privire profunda asupra site-urilor web. Cu acest plugin ai la dispozitie mai multe optiuni pentru optimizare, poti construi un site map, poti edita fisierul robots.txt si poti urma instructiunile de optimizare on-page direct din site. Yoast este un tool pentru SEO On Page care te va ajuta sa iti optimizezi paginile si sa le faci perfecte pentru motorul de cautare.

2. Gtmetrix

Acesta este unul dintre cele mai bune instrumente care te ajuta sa analizezi viteza paginii in afara de Google Page Speed. Cu ajutorul acestui instrument poti face un audit foarte bun al tuturor elementelor din site-ul tau si in plus, ai la dispozitie si mai multe materiale informative din care sa te inspiri atunci cand vrei sa faci sa intelegi modul in care functioneaza acest instrument. Acest instrument se ocupa de alte componente din procesul de SEO cum ar fi viteza site-ului si nivelul de optimizare.

3. Ahrefs

Ahrefs este instrumentul care chiar face totul in SEO si una dintre cele mai importante caracteristici ale sale este zona de backlink a acestui instrument care te ajuta sa gasesti linkuri rupte pe care sa le remediezi la timp, inainte ca ele sa apuce sa iti strice campania de SEO. Ahrefs poate sa urmareasca cuvintele cheie, poate genera noi idei de cuvinte cheie si poate audita un site web, fiind un concurent direct pentru SEMrush. Acesta este un tool pentru optimizare off page care se poate folosi in mai multe moduri si care este foarte util pentru a genera linkuri de buna caliate si referinte pentru site-ul tau.

4. Markup generator

Ci ajutorul acestui instrument vei putea sa testezi daca datele tale structurale sunt corect configurate. In cazul an care nu sunt, poti utiliza Merkle Schema Markup Generator, deoarece vine cu foarte multe tipuri de date structurate pe care le analizeaza, astfel incat sa le poti configura corect si sa poti elimina erorile intr-un mod eficient.

5. Instrumentele Bing si Bing Places

In afara de Google, exista si alte motoare de cautare pe care le poti utiliza in avantajul tau. Spre exemplu, Bing vine si el cu produse similare Google, pentru SEO. Chiar daca cei mai multi utilizatori folosesc Google, exista si utilizatori care vor fi interesati de Bing, deci poti fi prezent si pe acest motor de cautare si poti utiliza tool-urile specifice asa cum este Bing Webmastertools pentru a monitoriza datele, pentru a crea un sitemap si pentru a trimite adresele URL astfel incat sa fie indexate si pe Bing. Astfel, te poti adresa unui numar si mai mare de utilizatori de internet, fiind prezent in toate locurile in care acestia se afla.

Acestea sunt unele dintre cele mai des cautate tool-uri de SEO, dar poti cauta si alte astfel de instrumente si le poti gasi pe cele care functioneaza cel mai bine pentru tine si pe care le poti utiliza cel mai comod, in functie de preferintele proprii si de obiectivele pe care le stabilesti pentru campaniile de promovare.

Articole similare