Actualitate

Inspectorii Direcției de Sănătate Publică Buzău le-au stricat hora

O acțiune de control a inspectorilor Direcției de Sănătate Publică Buzău la mai multe terase din municipiul reședință de județ s-a lăsat în weekend cu amenzi de aproape 40.000 lei. La una dintre societățile comerciale verificate, la ora controlului, în interiorul restaurantului era organizată o masă festivă și 27 de copii dansau în horă.

Verificările au fost făcute la solicitarea Instituției Prefectului- Județul Buzău și au vizat modul de respectare a măsurilor care se aplică pe durata stării de alertă pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, la terasele din municipiul Buzău. În acțiune au fost angrenate și efective din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean, Inspectoratului Județean de Jandarmi, Poliției Locale.

S-a urmărit respectarea normelor legale impuse pe perioada stării de alertă de către agenții economici, care desfășoară activități în spații special destinate, dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, asigurarea în aceste spații amenajate în aer liber a unei distanțe de minimum 2 metri între mese și participarea a maximum 4 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite și cu respectarea măsurilor de protecție sanitară, portul măștilor sanitare de protecție în rândul personalului care deservește aceste locații, informarea cetățenilor cu privire la normele legale dispuse în contextul stării de alertă și necesitatea respectării acestora.

În cadrul acțiunii, au fost verificate 12 terase, echipele mixte de control au aplicat 8 sancțiuni contravenționale și au fost acordate termene de remediere a deficiențelor constatate. Valoarea totală a amenzilor a fost de 38.600 de lei.

În timpul verificărilor, echipele de control au constatat că nu se respectă distanța specificată în legislație între mese/scaune, că nu au fost delimitate trasee de acces ale clienților spre grupurile sanitare, că operațiunile de curățenie și dezinfecție a locurilor de muncă, utilajelor nu sunt efectuate din cauza lipsei substanțelor dezinfectante, registrul de evidență a rezervărilor clienților nu este întocmit astfel încât să conțină date concrete pe baza cărora să poată fi efectuate anchete epidemiologice, angajații nu respectă normele referitoare la purtarea echipamentului de protecție (mască, mănuși), produsele dezinfectante specifice pentru dezinfecția mâinilor clienților la grupurile sanitare nu este asigurată.

”Siguranța cetățenilor este prioritară și astfel de acțiuni vor avea loc permanent. Cerem buzoienilor să respecte măsurile de protecție și distanțarea socială pentru a se proteja pe ei și pe cei din jur chiar și atunci când ies să se relaxeze. De asemenea, solicităm agenților economici să protejeze sănătatea clienților, dar și angajaților. Să pună în practică toate măsurile trasate de autorități pentru prevenirea îmbolnăvirilor”, a declarat prefectul județului Buzău, Leonard Dimian.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker