Monden

De ce este important să îngrijești corect blana câinelui tău?

Daca ai acasa un catel, cu siguranta te bucuri din plin de prezenta lui in viata ta si chiar ti se intampla uneori sa ii preferi compania in locul unor semeni de-ai tai care poate nu s-au dovedit la fel de loiali ca prietenul tau patruped. De aceea, te vei preocupa cat mai mult sa ii oferi o viata fericita, sa ii asiguri toate conditiile pentru a fi sanatos si acestea reprezinta felul tau de a-i multumi pentru toate bucuriile pe care acest suflet nevinovat si plin de recunostinta le aduce in viata ta.

Astfel, alaturi de o mancare echilibrata, din seria sortimentelor speciale pentru  alimentatie canina, de buna calitate, efectuarea anuala a vaccinului corespunzator, asa cum iti recomanda medical veterinar, un capitol important pentru bunastarea cainelui tau este si atentia acordata igienei acestuia. O parte din acest capitol o poti indeplini acasa, pentru alte aspecte este nevoie de programari la un salon canin, vezi tuns caini in Timisoara.

Astfel, acasa, poti sa te preocupi de periere, ingrijirea blanii la caini presupunand efectuarea acestei operatiuni cat mai des posibil, o data pe zi ar fi cel mai bine, cu atat mai mult cand este vorba despre un patruped cu blana lunga si bogata.

Efectuand frecvent o periere temeinica, nu te vei mai confrunta cu par depus peste tot prin casa, iar cainele se va simti in largul lui, cu o blana curata, aerisita, fara portiuni incalcite si deranjante.

De asemenea, baile periodice sunt un alt aspect important, alaturi de utilizarea sampoanelor speciale pentru caini, in functie de rasa si de tipul de blana al patrupedului. Chiar daca pentru prietenul tau necuvantator este posibil sa nu fie cea mai placuta activitate, cu tact si cu blandete, puteti transforma treptat momentul baii intr-un pilej de distractie si rasfat, urmata de fiecare data de o stare de relaxare, prospetime si de buna dispozitie.

Totodata, chiar daca este vorba despre un catel de apartament, nu trebuie sa uiti ca plimbarile lui nu trebuie sa se limiteze doar la acele iesiri scurte, pentru rezolvarea chestiunilor fiziologice. Catelul are nevoie de mai multa miscare pentru a fi sanatos, la fel ca si tine. Asa ca fa-ti timp si  implica-l in plimbari mai lungi, mergeti impreuna in parc si lasa-l sa se bucure cat mai mult de iarba si de aer curat.

Articole similare