Actualitate

INSP: 12 cazuri de rujeolă raportate în Buzău în 2023

Un număr total de 2.805 cazuri de rujeolă au fost raportate, la nivel naţional, în 2023, fiind înregistrate şi trei decese din cauza acestei boli, arată Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP).

Potrivit raportului publicat, miercuri, de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) din cadrul INSP, în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2023, în România au fost notificate 2.805 de cazuri confirmate cu rujeolă, din care 3 decese.

Primul deces a fost al unui copil în vârstă de 7 luni (neeligibil la vaccinarea cu ROR) din judeţul Braşov, contact cu fratele în vârstă de 3 ani, nevaccinat antirujeolic. Al doilea a fost raportat la un copil în vârstă de 7 luni (neeligibil la vaccinarea cu ROR) dintr-o comunitate cu acoperire vaccinală suboptimală din judeţul Braşov, unde au fost raportate 27 de cazuri confirmate cu rujeolă. Al treilea deces din cauza rujeolei a fost raportat la un adult în vârstă de 35 de ani, nevaccinat antirujeolic, din Bucureşti. Acesta avea comorbidităţi: mielom multiplu.

Printre județele care au raportat cazuri de rujeolă se numără și Buzăul. Aici, 12 persoane au avut această boală în 2023. Din fericire nu a fost înregistrat niciun deces.

În perioada 6-31 decembrie, conform datelor extrase din RENV, au fost vaccinaţi, în total, cu ROR, 28.161 de copii, din care 5.236 de copii cu vârste între 9 şi 11 luni.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker