luni, 01 iunie 2020

„Îngheţarea” campionatului, o soluţie nu tocmai pe placul echipei de volei a Gloriei

• „A trebuit să ne dăm şi noi acordul”, a spus şeful de secţie, Marian Boldişteanu

Federaţia Română de Volei a fost prima şi singura până acum care nu a mai aşteptat o posibilă reluare a activităţii şi care a decis îngheţarea sezonului 2019-2020.

O hotărâre cu care, în momentul în care s-a avut în vedere această posibilitate, clubul SCM Gloria Buzău nu a fost de acord, dar pe care a trebuit ulterior să o accepte. Echipa buzoiană era calificată în play-off-ul Diviziei A1 şi a încheiat campionatul pe locul 6.

„Jucătorii sunt la ei acasă” 

„Federaţia Română, la propunerea a patra, chiar cinci echipe, mai puţin noi, la vremea respectivă, a hotărât îngheţarea campionatului. Din punctul meu de vedere, o şansă teoretică am mai fi avut pentru a ocupa locul 5, asta însemna o victorie la Dej, în retur, eventual un punct luat echipelor Dinamo şi Craiova, cum am mai luat, ambele meciuri în deplasare. În aceste condiţii, a trebuit să dăm şi noi acordul acestei soluţii a Federaţiei. Jucătorii sunt la ei acasă, au un program de pregătire pe care profesorul Răzvan Parpală l-a transmis, este vorba de o pregătire sumară, fără minge, o pregătire acasă, sunt convins că jucătorii, mi-au confirmat câţiva dintre ei, au acasă un set de haltere, gantere şi o parte din pregătire ar putea fi făcută într-un spaţiu sigur, afară, undeva unde nu este lume, ceva de genul unei alergări sau sărituri ca, în momentul în care se va relua pregătirea să fim cât de cât pregătiţi pentru campionatul anului următor. Eu şi anii trecuţi prelungeam pregătirea până la 30 iunie, aşa o să fac ­pro­babil şi anul acesta, în momentul când se va linişti problema cu acest virus”, a declarat şeful secţiei de volei din cadrul SCM Gloria Buzău, Marian Boldişteanu.

loading...
error: Content is protected !!