Sport

Înfrângere aplaudată în picioare

Gloria s-a bătut, dar n-a putut să răpună gigantul CSM

Gloria a început prost meciul cu CSM, cu două lovituri de la șapte metri ratate și un atac care nu a produs nimic timp de 6 minute. Time-out-ul solicitat de Daniel Anca încă din minutul cinci constituia clar un semnal de alarmă, chiar și pentru cel mai neofit dintre spectatori. Părea că va fi și mai rău, după ce, oaspetele, imperturbile, se „duseseră” la un plus 7 (3-10) scor insurmontabil, cel puțin la prima vedere. Din fericire, a apărut în scenă Ilyina, cu două goluri care au menținut echipa gazdă în meci. Gestul de frondă al belarusei a înviorat jucătoarele de la Gloria, debarasându-le de complexul CSM. Au urmat cincisprezece minute cât un sezon întreg, interval de timp în care astrele păreau că s-au aliniat, la unison, în favoarea buzoiencelor. Dziyana, aproape în transă, a fost impecabilă în ambele faze, Pal a fost inspirată la 9 metri, extremele n-au mai ratat iar Măzăreanu, trimisă între buturi destul de devreme de Daniel Anca, a fost pur și simplu demențială. Ieșeanca a părut că are mai multe picioare decât un miriapod și mai multe mâini decât hecatonchirii din mitologia elenă. Mai ceva ca Meșterul Manole, goalkeeperul Gloriei a zidit perimetrul din fața porții, exasperându-le pe vedetele de la CSM. Cu un minut înainte de pauză Gloria egala, însă oaspetele intrau, totuși, la vestiare cu avantajul minim, după golul Trinei Ostergaard.  Se anunța un act secund de foc.

Gloria a început repriza secundă în trombă, astfel că tabela afișa un neverosimil 21-19, în minutul 39. Adi Vasile a sesizat pericolul și a cerut un time-out menit, mai degrabă, să mai diminueze din elanul Gloriei. Din păcate, antrenorul bucureștencelor s-a dovedit a fi inspirat. Buzăul n-a reușit să speculeze momentul excelent iar CSM a înscris de cinci ori la rând, fără să primească. Până la final, în ciuda unei determinări ieșite din comun, fetele noastre s-au mai apropiat, doar în două rânduri, la două goluri. S-a încheiat 28-32, o înfrângere aplaudată, însă, în picioare, de toată sala. Notabil, publicul și-a făcut simțită prezența pe toată durata partidei, încurajându-și favoritele, chiar și în momentele în care scorul de pe tabelă nu mai oferea speranțe.

La capitolul „ultima impresie”, Gloria a punctat consistent marți seară, oferindu-le fanilor speranța că sezonul viitor va fi mai bun. Buzoiencele n-au arătat deloc ca o echipă de mijlocul clasamentului, ci mai degrabă ca o trupă care e în stare să se ia de gât, la propriu și la figurat, cu orice forță din Liga Florilor. Tricourile vedetelor de la CSM, mult lărgite în zona gulerelor, stau mărturie.

La final, două momente de „farewell”, la nivel oficial. Ana Maria Iuganu, după patru sezoane la Buzău, a decis să se retragă, deși vârsta și forma sportivă i-ar fi permis să continue. De asemenea, Daniel Anca a condus-o pentru ultima oară în acest sezon pe Gloria în Sala Romeo Iamandi. Fostul selecționer al naționalei de juniori își va încheia mandatul la echipa locală, conducerea tehnică urmând a fi preluată de Pablo Morel. Pentru Gloria, urmează încă un meci, în deplasare, cu Mioveni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare