sâmbătă, 16 ianuarie 2021

Inedit/ Cum va ajunge Moș Crăciun, cu ajutorul Teatrului „G. Ciprian”, la elevii din Buzău

Pentru că școala s-a mutat cu totul în mediul online, cadrele didactice de la clasele mici caută, cu siguranță, soluții pentru organizarea serbărilor specifice sărbătorilor de iarnă. În sprijinul lor a venit Teatrul „George Ciprian” care, anul acesta, și-a adaptat tradițio­na­lul spectacol „Întâlnire cu Moș Crăciun” într-o manieră ine­di­tă: „Mic dejun cu Moș Cră­ciun on line”. Mai exact, conducerea teatrului buzoian a hotărât ca Moș Crăciun să urce și anul acesta pe scenă, într-un decor de vis, iar inte­racțiunea cu elevii buzoieni să se desfășoare prin interme­diul Internetului, cu ajutorul ca­drelor didactice.

„După cum știți, în fiecare an, Teatrul <G. Ciprian> obișnuia să organizeze, cu sprijinul Consiliului Județean, întâlnirea dintre Moș Crăciun și sute de elevi buzoieni, care aveau ocazia să se fotografieze cu moșul și să primească de la el dulciuri. Din păcate, anul acesta întâlnirea fizică cu copiii este imposibilă din cauza res­tricțiilor impuse de pandemie, dar am găsit o altă soluție. Moș Crăciun va fi prezent timp de trei zile la teatru, va urca pe scenă într-un decor specific și va putea interacționa cu elevii buzoieni prin Internet, pe camerele video. Moșul le va da sfaturi, îi va asculta cum spun poezii, îi va întreba dacă au fost cuminți și le va explica că anul acesta Crăciunul va fi puțin altfel, din cauza pandemiei. Practic, ne vom conecta pe platforma fiecărei clase care va participa la eveniment, cadrele didactice fiind cele care se vor ocupa să conecteze camerele video și microfoanele copiilor, astfel încât să nu se facă microfonie, iar cei mici vor comunica cu Moșul fiecare de la el de acasă”, a declarat, pentru OPINIA, Gina Chivulescu, directorul Teatrului „G. Ciprian”.

 

„Am lansat invitația într-o zi la ora 15.00  și până seara s-au epuizat toate locurile”

Interesant de știut este că inițiativa teatrului buzoian a venit ca o salvare pentru multe instituții de învățământ din municipiu, și nu numai, care au salutat o astfel de manifestare artistică.

„Am lansat această invitație într-o zi la ora 15.00 și până seara s-au epuizat toate cele 18 grupe destinate școlilor. S-au înscris grupe de elevi începând de la grădiniță și până la clasa a VI-a. Avem inclusiv clase de la țară, de la Gălbinași, de la Poșta Câlnău… Cadrele didactice au fost foarte încântate că am organizat și anul acesta întâlnirea cu Moș Crăciun și că vor putea să ofere elevilor lor această interacțiune, fie ea și online, într-o perioadă gri pentru noi toți. Gândiți-vă că nu se pot organiza serbări la școală, nu se pot oferi cadouri, lucruri pe care Moș Crăciun va încerca să le explice și el celor mici când va urca pe scena teatrului nostru”, a mai declarat directorul Teatrului „G. Ciprian”.

Întâlnirile în mediul online cu Moș Crăciun au loc în perioada 21–23 decembrie, între orele 9.00 și 11.00, iar o sesiune durează maximum 25 de minute.

loading...
error: Content is protected !!