vineri, 14 august 2020

Indivizii încătușați marți pe Unirii, prinși în flagrant în Buzău după o „lovitură” într-un hipermarket

Patru bărbaţi cu vârste cuprinse între 31 şi 40 de ani au fost prinşi în flagrant delict, în Buzău după ce au furat din borseta unui bătrân de 77 de ani bani şi carduri bancare. Trei dintre aceştia au fost reţinuţi şi vor fi prezentaţi instanţei pentru luarea unor măsuri preventive.Este vorba despre indivizii urmăriți în trafic și imobilizați și încătușați ieri în plină stradă la intersecția bulevardului Unirii cu strada Patriei.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Capitalei, din datele şi probele administrate de către poliţiştii Brigăzii de Poliţie pentru Transport Public a rezultat presupunerea că cei patru bărbaţi ar avea preocupări de natură infracţională, atât în Capitală cât şi alte oraşe din ţară. Astfel, poliţiştii au trecut la supravgherea lor şi i-au prins, marţi, în flagrant, în municipiul Buzău, la scurt timp după ce au furat un portofel cu acte, bani şi carduri bancare, din borseta unui bărbat, în vârstă de 77 de ani, în timp ce se aflau într-un hipermarket. Cei patru au făcut tranzacţii frauduloase prin folosirea neautorizată a două dintre cardurile sustrase, retrăgând în numerar de la bancomate suma de 4.000 de lei. Trei dintre bărbaţii cu vârste cuprinse între 31 şi 40 de ani au fost reţinuţi pentru furt, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi acces ilegal la un sistem informatic, şi vor fi prezentaţi magistraţilor pentru luarea unor măsuri preventive.

Marţi, 7 iulie a.c., poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au prins în flagrant patru bărbaţi, cu vârste cuprinse între 31 şi 40 de ani, la scurt timp după ce au sustras bani şi carduri bancare din borseta unui bărbat de 77 de ani, după care au retras de la bancomat o sumă de bani, prejudiciul total creat fiind estimat la 6.000 de lei.

Din datele şi probele administrate de către poliţiştii Brigăzii de Poliţie pentru Transport Public a rezultat presupunerea rezonabilă că patru bărbaţi ar avea preocupări de natură infracţională, atât în Capitală cât şi alte oraşe din ţară.

Astfel, poliţiştii au trecut la supravegherea celor în cauză, aceştia fiind prinşi în flagrant la data de 7 iulie a.c., în jurul orei 12.30, în municipiul Buzău, la scurt timp după ce au sustras un portofel cu acte, bani şi carduri bancare, din borseta unui bărbat, în vârstă de 77 de ani, în timp ce se aflau în incinta unui hipermarket şi au efectuat tranzacţii frauduloase prin folosirea neautorizată a două dintre cardurile sustrase, retrăgând în numerar de la bancomate suma de 4.000 de lei.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii Capitalei, sub supravegherea Parchetului e pe lângă Tribunalul Bucureşti, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi acces ilegal la un sistem informatic, cu trei bărbaţi în stare de reţinere, urmând a fi prezentaţi magistraţilor.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.„, se precizează într-un comunicat al Poliției Capitalei.

loading...
error: Content is protected !!