vineri, 22 ianuarie 2021

Închisoare pe viață pentru criminalul de la Tăbărăști

Autorul crimei de la Tăbărăști din vara anului trecut a fost condamnat, marți, la detenție pe viață de un complet al Tribunalului Buzău. Decizia nu este definitivă, însă este greu de crezut că instanța de apel va schimba sentința, având în vedere trecutul infracțional al individului. Amintim că în vara anului trecut, Constantin Dumitru, zis ,,Pepelea”, a luat viața unui femei cu afecțiuni psihice, pentru bani. Cercetările în acest caz s-au concretizat cu reținerea și ulterior arestarea lui preventivă în luna februarie a acestui an, după șapte luni de la comiterea faptei.

186 de lei este suma confiscată de la autorul crimei, ceea ce înseamnă că pentru atât a fost omorâtă Aurica Anghel printr-o lovitură cu o bucată de fier beton. În plus, instanța  obligă inculpatul la 10.000 lei cheltuieli judiciare către stat, din care 880,30 lei contravaloarea raportului de necropsie, 3.250 lei plus 1.880 lei expertizele genetice judiciare.

Pe 21 februarie 2020, autorul crimei de la Tăbărăști a fost identificat și arestat preventiv. Era vorba despre un apropiat al concubinului femeii găsită moartă pe câmp. Constantin Dumitru, de 50 de ani, este un individ recidivist, condamnat în trecut pentru omor și recent ieșit din pușcărie unde ispășise o condamnare pentru tâlhă­rie. Acesta a fost arestat pe 22 februarie pentru omor calificat și tâlhărie, în urma anchetei și a cercetărilor criminalistice efectuate de specialiștii din IPJ Buzău. Potrivit surselor judiciare, pe 17 iunie 2019, Aurica Anghel a fost urmărită și strangulată de individ, apoi lovită cu un obiect dur, pentru banii pe care femeia îi purta tot timpul asupra ei. În ziua când femeia și-a găsit sfârșitul în mâinile ucigașului, concubinul acesteia îl ajutase în gospodărie la diverse treburi și așa a aflat de bani și și-a pus la cale planul criminal.

Cercetările în cel mai complicat caz de omor din ultimii ani de la Buzău au durat șapte luni, în tot acest timp fiind așteptate rezultatele expertizelor efectuate în dosar.

Femeia a fost găsită moartă în luna iulie la marginea localității Tăbără­ș­ti. Victima fusese dată dispărută de fratele ei pe 20 iunie, iar imediat au început căutările. Pe 17 iulie, un cadavru aflat în stare avansată de descompunere, acoperit cu frunze și cre­ngi, a fost găsit la marginea satului Tăbărăști, iar două zile mai târziu a venit și confirmarea că trupul neînsuflețit aparține femeii dată dispărută, moartea acesteia fiind una violentă.

Dosarul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău, fiind schimbată încadrarea în omor, apoi în omor calificat. Unul dintre suspecți a fost concubinul femeii, pe care anchetatorii l-au ridicat pentru audieri de la serviciul de gospodărire al Primăriei Gălbinași, acolo unde presta ore de muncă în folosul comunității în schimbul încasării ajutorului social. Un alt bănuit a fost un bărbat din Gălbinași care a mai fost condamnat, în trecut, pentru crimă. Bărbatul, care executase peste 25 de ani de închisoare, fusese eliberat de curând.

Necropsia a scos la iveală faptul că moartea femeii a fost violentă, printr-o lovitură în zona capului.

Aurica Anghel a fost văzută pentru ultima dată în seara zilei de 17 iunie. Ea trăia în concubinaj cu ­Ma­rian Comănici, un bărbat din satul Tăbărăști. Martorii spun că au văzut-o pe Aurica Anghel pe drum în seara zilei de 17 iunie, dar de atunci femeia a dispărut. Zile în șir, echipaje de poliție și jandarmerie, sprijinite de angajați ai Primăriei Gălbinași, au căutat-o pe femeie și chiar ar fi trecut pe lângă cadavru. Cunoscută cu ­pro­bleme psihice, aceasta primea o pensie de handicap și mai câștiga din munca cu ziua.  Ea s-ar fi lăudat pe la oamenii din sat că a strâns câteva zeci de milioane de lei vechi și că îi păstrează la ciorap. Legătura cu bani pe care femeia o purta legată de picior nu a mai fost găsită.

loading...
error: Content is protected !!