vineri, 22 ianuarie 2021

Echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situații de Urgență a dezamorsat muniție în localitatea Greceanca

Marți, 14 noiembrie la ora 14.05, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului de Pompieri Buzău a fost alertată cu privire la descoperirea, în urma unor lucrări de amenajare, a unor elemente de muniție, pe raza localității Greceanca, comuna Breaza, județul Buzău. În urma deplasării acestora la locul indicat de apelant, au descoperit 391 cartușe de infanterie calibrul 7,62 mm, ce ulterior au fost ridicate și transportate, în vederea distrugerii în condiții de siguranță, la locul de depozitare temporară special destinat.

„Atenționăm populația că în ciuda stării avansate de coroziune, muniţiile rămase neexplodate din timpul conflictelor militare pot fi încă active, şi, manevrate necorespunzător, pot provoca adevărate tragedii”, transmite lt. Vasile Prahoveanu, purtător d e la Biroul de Presă al ISU Buzău.

 În perioada 24 –  25 noiembrie  ora 08.00, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Neron Lupașcu” al județului Buzău, au gestionat 47 de evenimente, după cum urmează:

  • 2 intervenții ce a constat în stingerea incendiilor;
  • 14 cazuri S.M.U.R.D. pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave;
  • 17 activități de control;
  • o asanare de muniție neexplodată;
  • o recunoaștere în teren;
  • 12 activități informare preventivă.

Totodată, pompierii continuă să asigure suportul operațional și fluxul informațional la nivelul Centrului Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției Buzău.

 

loading...
error: Content is protected !!