Sport

Încercăm şi în Cupă! FC Buzău, în luptă pentru optimile de finală

FC Buzău – Academica Clinceni, azi, de la 16.30

După parcursul remarcabil din campionat, unde a strâns patru victorii din tot atâtea posibile în ultimele partide, FC Buzău îşi joacă şansa şi în Cupa României. Şi încă o şansă reală, sorţii aducând echipei buzoiene poate cel mai accesibil adversar posibil din rândul formaţiilor din Liga 1.

Ultima clasată, Academica Clinceni, vine în această după-amiază în Crâng pentru a da replica băieţilor lui Cristi Pustai într-o partidă din cadrul 16-imilor de finală, programată de la ora 16.30. Ilfovenii traversează o perioadă neagră în Liga 1, unde sunt ultimii în clasament, cu doar două puncte acumulate în nouă etape (nicio victorie şi şapte înfrângeri), antrenorul Ilie Poenaru a plecat între timp la Mediaş, iar la meciul de astăzi este posibil să stea pe banca Academicii Ionuţ Chirilă, care tocmai a semnat contractul.

De văzut, în situaţia dezastruoasă în care se află în Liga I, ce interes mai prezintă Cupa pentru Clinceni sau dacă, din contră, meciul din Crâng va fi abordat cu o motivaţie suplimentară, tocmai pentru a compensa cumva ceea ce se întâmplă în campionat. De partea cealaltă, în tabăra Buzăului este linişte, iar moralul jucătorilor este la cote maxime. Chiar dacă nici pentru buzoieni Cupa nu este un obiectiv primordial, mesajul antrenorului Cristi Pustai a fost categoric. Buzăul va aborda partida cu cea mai bună formulă pentru că tehnicianul pune preţ pe calificarea în optimile de finală. ,,Cupa României este o competiţie tratată de noi cu toată serio­zitatea. Să sperăm că vom reuşi să facem un meci frumos şi, de ce nu, să mergem mai departe”, a spus Pustai. Anterior, în fazele preliminare ale competiţiei, FC Buzău a trecut de divizionarele C Metalul (3-1) şi Recolta Gheorghe Doja (5-0). Duelul dintre FC Buzău şi Academica Clinceni se dispută într-o singură manşă, eliminatorie, cu prelungiri şi penalty-uri de departajare, dacă e cazul.

Program 16-imi de finală Cupa României:

Miercuri, 22 septembrie:

 • ora 16.00: FC Argeş – FC Botoşani
 • ora 16.30: CSM Slatina – Dunărea Călăraşi
 • ora 16.30: Csikszereda – Chindia Târgovişte
 • ora 16.30: Unirea Slobozia – Politehnica Timi­şoara
 • ora 16.30: Concordia Chiajna – Gaz Metan Mediaş
 • ora 16.30: FC Buzău – Academica Clinceni
 • ora 16.30: CA Oradea – FC Hermannstadt
 • ora 18.45: Farul Constanţa – Sepsi Sf. Gheorghe (TV)
 • ora 21.30: CS Hunedoara – FCSB (TV)

Joi, 23 septembrie:

 • ora 16.00: ACSO Filiaşi – UTA Arad
 • ora 18.45: Ripensia Timişoara – Dinamo (TV)
 • ora 21.30: Universitatea Craiova – CFR Cluj (TV)

Ieri s-au disputat primele partide din faza 16-imilor de finală: Şomuz Fălticeni – FC Voluntari (1-4), Minaur Baia Mare – Politehnica Iaşi, Petrolul Ploieşti – U Craiova 1948 şi CS Mioveni – Rapid Bucureşti.

10 lei intrarea generală. Teste rapide la stadion, reguli de acces

Partida dintre FC Buzău şi Academica Clinceni nu s-a numărat printre preferatele posturilor TV, astfel că suporterii care doresc să urmărească meciul nu au decât varianta stadionului din Crâng. Preţul unui bilet, intrare ­ge­nerală, este de 10 lei. Biletele vor fi puse în vânzare în această dimineaţă, începând cu ora 10.00, la cele două puncte din apropierea stadionului ,,Gloria” (poartă Parcul Crâng şi poartă Electrica). Totodată, începând cu ora 14.00, suporterii pot face teste rapide la stadion, la punctul special amenajat la poarta de acces de lângă Electrica. Preţul unui test este de 20 de lei. Conform legislaţiei în vigoare, la meciul de astăzi pot asista spectatori din următoarele categorii:

 • Persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare
 • Persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen ra­pid nu mai vechi de 24 de ore
 • Persoanele care certi­fică faptul că se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi de la confirmarea infectării cu SARS-CoV-2.
 • Minorii sunt exceptaţi de la regula testării, la stadion prezentând documentul de identitate (buletin, certificat de naştere), însoţit de bilet (di­gital sau printat)
 • Copiii cu vârsta sub 14 beneficiază de acces gratuit la stadion prezentând documentul de identitate (buletin, certificat de naştere)

Pentru primele 3 categorii prezentate mai sus, documentele medicale justificative vor fi prezentate la stadion împreună cu biletul (digital sau printat).

Articole similare